Ηράκλειο: Παραδίδεται ο δρόμος της Μεσαράς μετά από επτά μήνες - Ειδήσεις Pancreta

Ανακούφιση στους κατοίκους της Μεσαράς και «ανάσα» στην τοπική οικονομία δίνει από σήμερα και πάλι ο νέος δρόμος Ηρακλείου – Μοιρών, ο οποίος παραδίδεται το μεσημέρι ξανά σε κυκλοφορία, θέτοντας τέλος στην ταλαιπωρία των διερχόμενων οδηγών, που μέχρι τώρα έπρεπε να χρησιμοποιούν την παλιά εθνική οδό.

Χρειάστηκε να περάσουν περίπου εφτά μήνες και να «τρέξουν» με τη διαδικασία του κατ’ επείγοντος γραφειοκρατικές διαδικασίες και τεχνικά έργα για να ολοκληρωθούν τα έργα αποκατάστασης της μεγάλης καθίζησης και άλλων προβλημάτων, που παρουσίασε ο δρόμος πριν καλά καλά συμπληρωθούν τρία χρόνια από την παράδοσή του σε χρήση. Ένας δρόμος που είχε εξ’ αρχής λανθασμένη χάραξη σε σαθρά εδάφη και κόστισε ακριβά στους έλληνες φορολογούμενους.

Η παράδοση του τμήματος του δρόμου, που παρέμεινε κλειστό από τον περασμένο Μάρτιο, όταν προκλήθηκε η μεγάλη καθίζηση λίγο μετά το τούνελ της Αγίας Βαρβάρας (με κατεύθυνση προς Μεσαρά) και έκανε αδύνατη την ασφαλή διέλευση των οχημάτων, έχει προγραμματιστεί για τις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης (22/9).

Αυτή την ώρα γίνονται οι τελευταίες ενέργειες και η τελική δοκιμή πριν ο δρόμος δοθεί σε κυκλοφορία και πάλι. Ωστόσο, οι εργασίες, χωρίς να παρεμποδίζεται η κυκλοφορία, θα συνεχιστούν όχι μόνο στο επίμαχο σημείο, αλλά στα πρανή του δρόμου, όπου επίσης έχουν εντοπιστεί σοβαρά προβλήματα και στην κοιλαδογέφυρα της Αγίας Βαρβάρας, που επίσης έχει υποστεί ζημιές.


Πηγή: ertnews.gr