Συνελήφθη ηλικιωμένος για την πυρκαγιά στη Βιάννο Ηρακλείου - Ειδήσεις Pancreta

φωτο αρχείου

Ενας 86χρονος συνελήφθη το απόγευμα του Σαββάτου ως υπαίτιος για την πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή Αγιος Βασίλειος της Βιάννου, στα νότια του νομού Ηρακλείου. Ο ηλικιωμένος χρησιμοποίησε καμινέτο για αγροτικές εργασίες και κινδύνευσε και ο ίδιος από την πυρκαγιά.
 

Σύμφωνα με μαρτυρίες ο 86χρονος επιχείρησε το μεσημέρι του Σαββάτου να επισκευάσει λάστιχα ποτίσματος στο χωράφι του και άναψε το καμινέτο με αποτέλεσμα να αρπάξουν φωτιά ξερόχορτα και με τη βοήθεια των ανέμων να προκληθεί επικίνδυνη πυρκαγιά.

Ο ίδιος ο ηλικιωμένος βλέποντας τη φωτιά να φουντώνει έσπευσε να φύγει από την περιοχή αλλά στην πορεία ανατράπηκε το όχημά του και κινδύνευσε να εγκλωβιστεί και ο ίδιος μέσα στη φωτιά. 

Ο 86χρονος ταυτοποοιήθηκε από τις ανακριτικές αρχές και προσήχθη στο Αστυνομικό Τμήμα Βιάννου όπου και συνελήφθη.

Το βράδυ του Σαββάτου οι πυροσβεστικές δυνάμεις είχαν καταφέρει να θέσουν υπό μερικό έλεγχο την πυρκαγιά που προσωρινά είχε πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις λόγω και του δύσβατου της περιοχής. 

Η φωτιά που έκαψε χορτολιβαδική και πευκώδη έκταση έχει οριοθετηθεί, ωστόσο στο σημείο παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις υπό τον κίνδυνο τυχόν αναζωπυρώσεων.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν εναέριες και επίγειες δυνάμεις.


Πηγή: efsyn.gr