400 εκατομμύρια ευρώ για μικρομεσαίες επιχειρήσεις εξήγγειλε από τα Χανιά ο Πιερρακάκης - Ειδήσεις Pancreta

Σε εκδήλωση του Επιμελητηρίου Χανίων για την επιχειρηματικότητα βρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης. Στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, ο υπουργός μίλησε στους συγκεντρωμένους εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου των Χανίων.

Ο υπουργός, σε δηλώσεις του πριν την έναρξη της εκδήλωσης έκανε γνωστό ότι την επόμενη εβδομάδα η κυβέρνηση θα ανακοινώσει ένα νέο πρόγραμμα για την τεχνολογική αναβάθμιση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ.

Το πρόγραμμα θα αφορά την διευκόλυνση των επιχειρήσεων να προμηθευτούν λύσεις λογισμικού, pos ή εξοπλισμό.

“Είναι μια ευκαιρία να μιλήσουμε για τα ευρύτερα θέματα του ψηφιακού μετασχηματισμού και για το πως αυτή έχει συμβάλλει σε πολίτες και επιχειρήσεις. Ο στόχος είναι η χώρα να τρέξει πάρα πολύ γρήγορα. Τέλος με τις εκκρεμότητες”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Στην αρχή της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων, κ. Αντώνης Ροκάκης, ευχαρίστησε τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την οικοδόμηση συνεπούς και αποδοτικού διαύλου συνεργασίας με την τοπική επιχειρηματική κοινότητα κατά τη διάρκεια της θητείας του. Μάλιστα υπογράμμισε ότι το Επιμελητήριο Χανίων αισιοδοξεί ότι σύντομα θα απολαύσει και επιπλέον «καινοτόμους καρπούς» για τα μέλη του με την αξιοποίηση νέων ψηφιακών εργαλείων και δυνατοτήτων. Επιπλέον, ο κ. Ροκάκης για πρώτη φορά πρότεινε στον Υπουργό και στους θεσμικούς εκπροσώπους της πολιτείας και της τοπικής κοινωνίας τα εξής:

«Είναι ιδιαίτερα σημαντική η σημερινή σας παρουσία γιατί και η τοπική μας Οικονομία, ακολουθώντας την παγκόσμια, αντιμετωπίζει με αγωνία τα έντονα «σημάδια» της ισοπεδωτικής κρίσης της πανδημίας σε συνδυασμό και με τις πρόσφατες πολεμικές γεωπολιτικές προκλήσεις. Η διαρκώς εντεινόμενη επισιτιστική πίεση, σε συνδυασμό με την ανεξέλεγκτη ενεργειακή κρίση, αποτελούν απλώς την κορυφή του «παγόβουνου», επιβάλλοντας ριζοσπαστική και συντονισμένη δράση από την Ευρώπη, την Πολιτεία και την Επιχειρηματική κοινότητα.

Ο Αγροδιατροφικός αναπτυξιακός πυλώνας της Χανιώτικης Οικονομίας δεν έχει πλέον την «πολυτέλεια» της πολυδιάσπασης και της απομόνωσης από τις ραγδαίες Καινοτομίες στην παγκόσμια παραγωγική διατροφική αλυσίδα.

Το Ευρωπαϊκό όραμα της νέας στρατηγικής «Από το αγρόκτημα στο πιάτο» για ένα δίκαιο, υγιές και φιλικό προς το περιβάλλον σύστημα τροφίμων πρέπει σύντομα να ενσωματωθεί δυναμικά ως προτεραιότητα και του Χανιώτικου Αγροδιατροφικού τομέα. Στα Χανιά οι θεσμικοί φορείς της Επιχειρηματικότητας, των Παραγωγικών φορέων, της Αυτοδιοίκησης και της Ακαδημαϊκής κοινότητας διαθέτουμε σημαντικές δυνάμεις και πολύπλευρες γνώσεις για να ιδρύσουμε ένα «Ευφυές Κέντρο Αγροδιατροφικών Ικανοτήτων», το οποίο θα προσφέρει στους παραγωγούς μας και στις επιχειρήσεις μας ολοκληρωμένες υπηρεσίες εξειδίκευσης και καινοτομίας στην ευφυή γεωργία και μεταποίηση.

Οφείλουμε πλέον να σχεδιάσουμε όλοι μαζί το Αειφόρο και Καινοτόμο Μέλλον του Τουριστικού μας προϊόντος με στρατηγικό, μακροπρόθεσμο και πολυδιάστατο τρόπο, δημιουργώντας Οργανισμό Διαχείρισης και Προώθησης του Προορισμού των Χανίων, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες της νέας νομοθεσίας του Υπουργείου Τουρισμού. Αυτός είναι ο αξιόπιστος και αποτελεσματικός δρόμος για να δημιουργήσουμε έναν «Έξυπνο» και Αειφόρο Προορισμό που αξίζουν τα παιδιά μας.

Άμεση προτεραιότητα του νέου οργανισμού οφείλει να είναι η δημιουργία σύγχρονης πλατφόρμας προορισμού. Ένας ολιστικός κόμβος καινοτόμου αναφοράς του κάθε επισκέπτη για την περιφερειακή ενότητα Χανίων. Πλέον οφείλουμε να προσφέρουμε στους επισκέπτες μας, όχι απλά τη στατική και συμβατική αναζήτηση πληροφοριών, αλλά πολύ περισσότερο έναν ευέλικτο, άμεσο και πολυεπίπεδο μηχανισμό υπηρεσιών.

Η πλατφόρμα του Χανιώτικου τουριστικού προορισμού οφείλει να ενώσει προμηθευτές µε επισκέπτες σε ένα σημείο επαφής και σε όλο το μήκος της ταξιδιωτικής αλυσίδας, παρέχοντας µια πολυδιάστατη “one stop shop” εμπειρία».


Πηγή: zarpanews.gr