Αφρικανική σκόνη αναμένεται να καλύψει την Κρήτη (φωτογραφίες) - Ειδήσεις Pancreta

φωτο αρχείου

Η πορεία του φαινομένου μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη

Δεν είναι η πρώτη φορά και σίγουρα δεν θα είναι η τελευταία, με τους νότιους ανέμους και με τον συνδυασμό και άλλων μετεωρολογικών φαινομένων, να μεταφέρονται στην Μεσόγειο πολύ μεγάλες ποσότητες σκόνης από την Αφρική.

Πρόκειται για ένα φαινόμενο όμως που επιβαρύνει κατά πολύ όλους όσοι έχουν κάποια αναπνευστικά θέματα ειδικά όταν οι συγκεντρώσεις της σκόνης στην ατμόσφαιρα φτάνουν σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Αυτές τις ημέρες το φαινόμενο που ουσιαστικά ξεκίνησε την Πέμπτη – Παρασκευή, σύμφωνα με τις προβλέψεις θα αυξηθεί το Σάββατο, θα έχει μια ανάπαυλα την Κυριακή με προσωρινό καθαρισμό της ατμόσφαιρας, αλλά από Δευτέρα νέο «κύμα» Αφρικανικής σκόνης αναμένεται να καλύψει την Κρήτη.

Όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα καλό θα είναι να χρησιμοποιούν και τις γνωστές πλέον μάσκες κατα του κορωνοϊού και σε εξωτερικούς χώρους, ενώ η καθαριότητα αυτοκινήτων και μπαλκονιών ίσως πρέπει μείνει σε αναμονή καθώς δεν αποκλείονται και λασποβροχές.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από το «Σύστημα Ποσειδών» με την εξέλιξη του φαινομένου από την Παρασκευή μέχρι και την Τρίτη κάθε ημέρα στις 12:00.



Πηγή: flashnews.gr