«Σάββατα με τους Επιστήμονες» στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης. «Ο αθέατος κόσμος του νερού» - Ειδήσεις Pancreta

Ποιες προσαρμογές βοηθούν τα ζώα του νερού να επιβιώνουν στο περιβάλλον τους; Πώς μπορούμε να καταλάβουμε αν το νερό του ποταμού είναι καθαρό;Ποια μικρά ζώα ζουν μόνο στα νερά της Κρήτης;

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό ελάτε το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016 στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης για να γνωρίσετε και να ανταλλάξετε απόψεις με έναν επιστήμονα σχετικά με το νερό και τα μικρά ζώα  που μπορούμε να συναντήσουμε στα ποτάμια και τις λίμνες μας. Σας περιμένουμε ακόμη για να παίξουμε, να εξερευνήσουμε και να φτιάξουμε κατασκευές!

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

11:00-12:00         Συζήτηση με θέμα: «Ο αθέατος κόσμος του νερού» με τη  Δρ Βορεάδου Κατερίνα, Βιολόγο - Υδροβιολόγο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.

12:00-14:00         Φτιάχνω τις δικές μου φιγούρες με ζώα του γλυκού νερού και συμμετέχω στο Θέατρο σκιών με θέμα «Ο μαγικός κόσμος του νερού». Δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο της υποδοχής του Μουσείου (για ηλικίες από 4 μέχρι και 6 ετών).

12:00-14:00         «Τα ζώα του νερού διηγούνται τις ιστορίες τους». Τα μικρά και ολοζώντανα ζώα του νερού, μεγεθυμένα μέσα από τα στερεοσκόπια, θα μας εντυπωσιάσουν με τις πρωτότυπες ιστορίες τους. Δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο της υποδοχής του Μουσείου (για ηλικίες από 7 ετών και πάνω).

12:00-14:00         Κατασκευάζω μικρά και μεγάλα ζώα του νερού με ανακυκλώσιμα και άλλα υλικά. Μέσα στο «μακρύ και καθαρό ποτάμι του μουσείου» θα προστατέψουμε όλα τα ζώα που φτιάξαμε (για ηλικίες από 4 ετών και πάνω).

Γενική είσοδος 6

Μέλη του Συλλόγου «Φίλοι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης»:

Είσοδος δωρεάν

                         Παιδιά κάτω των 4 ετών: Είσοδος δωρεάν ΑμεΑ: Είσοδος δωρεάν


Πηγή: pancreta