Κρήτη: Συνελήφθησαν οι τρεις από τους πέντε δραπέτες των Χανίων - Ειδήσεις Pancreta
Στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου συνελήφθησαν το βράδυ της Δευτέρας οι τρεις από τους πέντε βαρυποινίτες που δραπέτευσαν τη νύχτα της Κυριακής από το Μέγαρο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, στα Χανιά. Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας για τη σύλληψη και των υπόλοιπων που κρίνονται και ως οι πιο επικίνδυνοι.
 

Οι τρεις από τους δραπέτες συνελήφθησαν πολύ κοντά στην καρδιά της πόλης του Ηρακλείου σε πάροδο της Οδού Δαιδάλου, όπου είχαν συνάντηση με κάποιο συγγενικό πρόσωπο ενός εξ αυτών. Οι τρεις είναι αλβανικής καταγωγής και έχουν τις ελαφρύτερες ποινές καθώς έχουν καταδικαστεί για ληστεία και για εμπορία ναρκωτικών. 

Οι δύο που αναζητούνται ακόμα, ένας Πακιστανός και ένας Αλβανός έχουν ποινές ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονίες κατά συρροή ο πρώτος, και για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και ληστεία από την οποία προέκυψε θάνατος ο δεύτερος.

Οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται κυρίως στον νομό Ηρακλείου όπου φέρεται να διέφυγαν οι δραπέτες.

Ανακοίνωση από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας

“Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι συνελήφθησαν βραδινές ώρες σήμερα, Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022, στο Ηράκλειο Κρήτης, οι τρεις (3) από τους πέντε (5) κρατούμενους, που είχαν αποδράσει πρωινές ώρες σήμερα από τα κρατητήρια του Τμήματος Μεταγωγών Δικαστηρίων Χανίων. Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, με τη συμμετοχή αστυνομικών του Τμήματος Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας Κρήτης, του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου και της Ο.Π.Κ.Ε. Ηρακλείου. Οι έρευνες για τον εντοπισμό των άλλων δύο (2) δραπετών συνεχίζονται”.


Πηγή: pancreta.gr