Σήμερα η τελετή ενθρόνισης του νέου αρχιεπισκόπου Κρήτης - Ειδήσεις Pancreta
Στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, στο Ηράκλειο Κρήτης, θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Σάββατο η ενθρόνιση του νέου αρχιεπισκόπου Κρήτης Ευγένιου - Το παρόν θα δώσει ο πρωθυπουργός - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο του Ηρακλείου.
 

Η άφιξη του πρωθυπουργού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, αναμένεται λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι ενώ η άφιξη του νέου αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου αναμένεται στις 12, όπου προβλέπεται ολιγόλεπτη προσφώνηση.

Θα ακολουθήσει η είσοδος στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Μηνά για την τελετή της ενθρονίσεως, η διάρκεια της οποίας υπολογίζεται στις δύο ώρες.

Στο Ηράκλειο για την ενθρόνιση του νέου αρχιεπισκόπου εκτός από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, την υπουργό Παιδείας, τον Γενικό Γραμματέα Θρησκευμάτων και τον πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής Νίκο Ανδρουλάκη, αναμένεται να βρεθούν και εκπρόσωποι από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τις άλλες Εκκλησίες.

Σε ανακοίνωση της Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, τονίζεται ότι «δυστυχώς, δεν θα υπάρξει η δυνατότητα της παρουσίας όλων των ανθρώπων εντός του Ναού, λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας του κορονοϊού. Όσοι θέλουν να χαιρετίσουν τον νέο αρχιεπίσκοπο Κρήτης, θα μπορούν να το πράξουν το απόγευμα του Σαββάτου 5 Φεβρουαρίου στον εσπερινό που θα τελεστεί στον καθεδρικό Ναό του Αγίου Τίτου και την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου, μετά τη Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά».

Επίσης σε ανακοίνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης τονίζεται ότι λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας, αλλά και για λόγους τάξεως και ασφαλείας, δεν είναι δυνατόν να πληρωθεί ο χώρος του ναού από συνεργεία αναμετάδοσης (ραδιοφωνικά ή τηλεοπτικά), ωστόσο θα υπάρχει η δυνατότητα όλα τα τηλεοπτικά συνεργεία να μπορούν να έχουν αναπαραγωγή εικόνας εσωτερικά μέσω του τηλεοπτικού σταθμού «ΚΡΗΤΗ TV» και αναπαραγωγή ήχου μέσω του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης «Το Φως».

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, σήμερα, Σάββατο 05.02.2022 θα ισχύσουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή της δημοτικής ενότητας Ηρακλείου του Δήμου Ηρακλείου λόγω της τελετής ενθρόνισης του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης.

Ειδικότερα, απαγορεύεται η κυκλοφορία και στάθμευση όλων των οχημάτων στα εξής τμήματα του οδικού δικτύου:

  • Στο κατερχόμενο τμήμα της οδού Έβανς, από Πύλη Ιησού έως οδό Αβέρωφ, καθώς και στη Πλατεία Κορνάρου και στις οδούς Κυρίλλου Λουκάρεως, Αγ.Μηνά έως συμβολή με Λεωφόρο Καλοκαιρινού κατά τις ώρες 11:00 -14:30
  • Στην οδό Αβέρωφ από Πλατεία Ελευθερίας έως τη συμβολή με οδός ‘Εβανς κατά τις ώρες 14:00 έως 15:00

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω παράπλευρων οδών, στις οποίες επίσης θα εφαρμοσθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.


Πηγή: pancreta.gr