Σε εξέλιξη σύσκεψη για τους σεισμόπληκτους της Κρήτης παρουσία Τριαντόπουλου – Κεραμέως - Ειδήσεις Pancreta

Παρουσία της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, αλλά και του υφυπουργού αρμόδιου για θέματα κρατικής αρωγής και Φυσικών Καταστροφών, Χρήστου Τριαντόπουλου, βρίσκεται σε εξέλιξη σύσκεψη στο Ηράκλειο για τα προβλήματα στις σεισμόπληκτες περιοχές από το σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τριαντόπουλος η συνδρομή στους σεισμόπληκτους δεν είναι ένας αγώνας δρόμου 100 μέτρων, αλλά ένας μαραθώνιος, που απαιτεί γρήγορο ρυθμό, ώστε να φτάσει η αρωγή σε όλους τους δικαιούχους.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Μάλιστα όπως είπε το συνολικό δημοσιονομικό κόστος μέχρι την ολοκλήρωση της συνδρομής θα φτάσει τα 350.000.000 ευρώ! Μέχρι σήμερα έχουν δοθεί 45 εκατομμύρια ευρώ σε περίπου 5.000 δικαιούχους. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη βοήθεια, που έχει προσφερθεί για συγκεκριμένη σεισμόπληκτη περιοχή στη χώρα μας.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία με το αρμόδιο υφυπουργείο, ώστε να λειτουργήσει άμεσα η τηλεκπαίδευση στις σεισμόπληκτες περιοχές, αλλά όπως είπε δεν μπορεί να αντικατασταθεί με τη δια ζώσης εκπαίδευση και αναφέρθηκε στην ταχύτητα, που εγκαταστάθηκαν οι οικίσκοι στους σεισμόπληκτους δήμους. Η Νίκη Κεραμέως θα επισκεφθεί τις σεισμόπληκτες περιοχές και σχολεία, που λειτουργούν σε οικίσκους για να δει από κοντά, πως εξελίσσεται η μαθησιακή διαδικασία σ’ αυτές τις έκτακτες συνθήκες.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Καρυωτάκης

Σύνταξη Αγγελική Μανουσέλη


Πηγή: ertnews.gr