Η “Ελπίδα” έφτασε στην Κρήτη – Ποιες περιοχές έχουν ντυθεί στα “λευκά” - Ειδήσεις Pancreta

Στην «κατάψυξη» έχει μπει από χθες η χώρα λόγω της σαρωτικής επέλασης της κακοκαιρίας «Ελπίς». Τα χιόνια έχουν κάνει ήδη την εμφάνιση τους στα ορεινά της Κρήτης, ενώ αναμένεται τις επόμενες ώρες, να κατέβουν και σε χαμηλότερα υψόμετρα του νησιού.

Όλα αυτά, ενώ οι πολικές θερμοκρασίες θα διαρκέσουν έως και τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, πιθανότητα μέχρι και την Πέμπτη.

Στο Οροπέδιο Λασιθίου, με βάση ανακοίνωση του Δημοτικής αρχής, η κίνηση στους δρόμους, γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, καθώς από τις 22:00 κι έπειτα, άρχισαν οι χιονοπτώσεις. Τα μηχανήματα του δήμου, μάλιστα κατά την διάρκεια της νύχτας, “έπιασαν” δουλειά προκειμένου να διατηρήσουν βασικές αρτηρίες επικοινωνίας με την πόλη του Ηρακλείου ανοιχτές.

Στην ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, αναφέρεται:

Λόγω χιονόπτωσης όλοι οι οδηγοί των οχημάτων που κινούνται εντός και προς το Οροπέδιο Λασιθίου, θα πρέπει απαραιτήτως να έχουν αντιολισθητικές αλυσίδες ή να είναι 4Χ4.
Ανάλογα με την εξέλιξη των φαινομένων θα ακολουθήσουν νεότερες ανακοινώσεις από την Πολιτική Προστασία. Παρακαλούνται οι πολίτες να ενημερώνονται από τις Αρχές Πολιτικής Προστασίας https://
www.civilprotection.gr/el/entona-kairika-fainomena την Περιφέρεια Κρήτης, από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, την ιστοσελίδα του Δήμου www.lasithi.gov.gr και την εφαρμογή CITY ON για κινητά τηλέφωνα.

Την ίδια στιγμή, και στα Ανώγεια, οι κάτοικοι ξύπνησαν αντικρίζοντας από τα παράθυρο τους, το λευκό τοπίο. Επίσης η δημοτική αρχή έχει εκδώσει ανακοινώσεις για την διέλευση των εκχιονιστικών μηχανημάτων και την προστασία των νοικοκυριών σε περίπτωση διακοπών ρεύματος.

Άλλες περιοχές που ντύθηκαν στα λευκά την διάρκεια της νύχτας, αποτέλεσαν, οι περιοχές γύρω από την Αγία Βαρβάρα, όπως τα Άνω/Κάτω Μούλια και τον Άγιο Θωμά.


Πηγή: politica.gr