Αρκαλοχώρι: Καλούν τους σεισμόπληκτους να πληρώσουν ρεύμα για τους οικίσκους - Ειδήσεις Pancreta
Τι αναφέρει το «παραχωρητήριο» που έλαβαν οι πολίτες που μένουν σε οικίσκους, μετά τον σεισμό στην Κρήτη - Η απάντηση του δήμου.

Προ εκπλήξεως βρέθηκαν οι σεισμόπληκτοι πολίτες στο Αρκαλοχώρι Κρήτης, οι οποίοι διαμένουν στους οικίσκους μετά τον καταστροφικό σεισμό τον Σεπτέμβριο του 2021. Δεν τους φτάνει η συμφορά που τους βρήκε τώρα τους καλούν να πληρώσουν το ρεύμα βάζοντας και την υπογραφή τους.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το cretapost, τους ζητήθηκε να υπογράψουν ένα «παραχωρητήριο» για τον κάθε οικίσκο και μάλιστα με χρονικό ορίζοντα την Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022.

Στο εν λόγω έγγραφο υπάρχει όρος στον οποίο αναφέρεται ότι οι κάτοικοι των οικίσκων επιβαρύνονται οικονομικά με τις δαπάνες του ρεύματος. Ειδκότερα: «Οι δαπάνες κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας του οικίσκου, βαρύνουν τον παραχωρησιούχο και θα πρέπει να καταβάλλονται άμεσα έπειτα από την γνωστοποίηση της οφειλής (…) έπειτα από την τοποθέτηση μετρητών ηλεκτρικής ενέργειας και οι σχετικές χρεώσεις, βάσει αντίστοιχων εγκεκριμένων τιμολογίων».

Σεισμόπληκτοι

«Καλύπτουμε το ρεύμα και το νερό», αναφέρει ο Δήμος

Όπως αναφέρει το τοπικό μέσο, ο Δήμος από την πλευρά του διαβεβαιώνει ότι έχει επωμιστεί όλο το βάρος της δαπάνης προς το παρόν, ωστόσο το κράτος δεν έχει ξεκαθαρίσει με σαφήνεια την άποψή του επί του ζητήματος με συνέπεια οι κάτοικοι της περιοχής να βρίσκονται σε πανικό και να αγωνιούν για τα προβλήματα που ενδεχομένως να φέρει η επόμενη μέρα.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος της περιοχής κ. Μανώλης Φραγκάκης επιβεβαιώνει ότι το χαρτί ζητά από τους κατοίκους να πληρώνουν ρεύμα και νερό ωστόσο τονίζει ότι πρόκειται για μία τυπική διαδικασία του Υπουργείου ξεκαθαρίζοντας σε όλους τους τόνους ότι ο δήμος έχει αναλάβει την πληρωμή των εν λόγω κοινωνικών αγαθών και δεν προτίθεται να προβεί σε καμία αύξηση δημοτικών τελών ή άρνησης της συγκεκριμένης υποχρέωσης.

Συγκεκριμένα ο δήμαρχος αναφέρει στο cretapost «ότι πρόκειται για ένα απλό παραχωρητήριο καθώς το κράτος δίδει τους οικίσκους μόνο για δύο χρόνια, όχι εσαεί. Δεν μπορεί να παίρνεις ένα περιουσιακό στοιχείο του κράτους χωρίς μία έγγραφη διαβεβαίωση ότι θα το επιστρέψεις στα δύο χρόνια και σε καλή κατάσταση».

Επιπλέον επισημαίνει πως «στο παραχωρητήριο αναφέρεται ότι οι κάτοικοι πρέπει να πληρώνουν ρεύμα και νερό για τους οικίσκους. Όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας καλύπτει όλα τα έξοδα σε ρεύμα και νερό».


Πηγή: ieidiseis.gr