Νεκρός 49χρονος εμβολιασμένος στην Κρήτη - Ειδήσεις Pancreta
φωτο αρχείου: Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου
 
Ένα σπάνιο περιστατικό θανάτου, αλλά ενδεικτικό της επικινδυνότητας του κορονοϊού, καταγράφηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου. Ένας άνδρας 49 ετών, πλήρως εμβολιασμένος και χωρίς υποκείμενα νοσήματα, έχασε τη ζωή του στη ΜΕΘ Covid, έπειτα από πνευμονική εμβολή που υπέστη τα ξημερώματα της Πέμπτης.
 

«Ο άνθρωπος αυτός ήταν σε πολύ καλή κατάσταση μόλις μέχρι την προηγούμενη μέρα», λέει στην «Εφ.Συν.» ο διευθυντής της ΜΕΘ, Ανέστης Κιούλπαλης. «Ήταν στην εντατική, όχι όμως διασωληνωμένος και ήταν μάλιστα ευδιάθετος. Όλοι πιστεύαμε πως θα καταφέρει να βγει από τη ΜΕΘ και να αναρρώσει γρήγορα», αναφέρει ακόμη. «Ωστόσο, την τελευταία νύχτα, παρουσίασε σοβαρή επιδείνωση, με μαζική πνευμονική εμβολή και μέσα σε πολύ λίγη ώρα η κατάστασή του ήταν μη αναστρέψιμη. Έγιναν προσπάθειες καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης για πάνω από μία ώρα, ωστόσο δεν καταφέραμε να τον κρατήσουμε στη ζωή», καταλήγει ο κ. Κιούλπαλης.

Ο διευθυντής της ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου, Ανέστης Κιούλπαλης

«Τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά, αλλά σε ποσοστό που δεν φτάνει το 100% και πλέον έχει κατέβει στο 70%, ειδικά για τις μεταλλάξεις όπως η “Δ”. Είναι λάθος να θεωρούν οι εμβολιασμένοι πολίτες πως είναι άτρωτοι και να συμπεριφέρονται σαν να μην πρόκειται να κολλήσουν ποτέ. Το γεγονός ότι στην Ελλάδα έχουμε ακόμα χαμηλό ποσοστό εμβολιασμών, σε συνδυασμό με τη μεγάλη διασπορά του ιού κάνει τα πράγματα ακόμα δυσκολότερα και, δυστυχώς, δεν αποκλείεται να βλέπουμε περιπτώσεις σαν και αυτή που είναι μεν σπάνιες, αλλά όχι απίθανες», συμπεραίνει ο κ. Κιούλπαλης.

Ο 49χρονος ήταν πατέρας δύο παιδιών, ενώ προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι εργαζόταν ως οδηγός σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, για τα οποία πολύς λόγος έχει γίνει ως προς τις συνθήκες μετάδοσης του ιού και την αδυναμία ουσιαστικής προστασίας, λόγω του συνωστισμού.

Μάριος Διονέλλης


Πηγή: efsyn.gr