Χανιά: Από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας εγκαινιάστηκε η έκθεση για την Επανάσταση του 21 - Ειδήσεις Pancreta

Με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου  πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου τα εγκαίνια της έκθεσης “Η Ελλάδα μετά την Επανάσταση- Καλλιτεχνικοί Θησαυροί από τη Συλλογή Κρασάκη”, στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων.

Προηγήθηκε η επίσημη έναρξη στον Φιλολογικό Σύλλογο Χανίων “Ο Χρυσόστομος” με χαιρετισμούς από τον Δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, τον Γενικό Επιμελητή της Έκθεσης και Αντιπρόεδρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Χανίων, Δημήτρη Ανδρεαδάκη, τον Συλλέκτη, Μιχάλη Κρασάκη και επίσημη ομιλία από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων η σύζυγος του πρωθυπουργού Μαρέβα Μητσοτάκη και ο γιος του Κωνσταντίνος, καθώς και η υφυπουργός κοινωνικών ασφαλίσεων Δόμνα Μιχαηλίδου.

Στη συνέχεια ακολούθησε η τελετή εγκαινίων στην είσοδο της Δημοτικής Πινακοθήκης Χανίων υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους διοργανωτές.

Έργα τέχνης και κειμήλια, που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό, συνθέτουν την έκθεση “Η Ελλάδα μετά την Επανάσταση-Καλλιτεχνικοί Θησαυροί από τη Συλλογή Κρασάκη”, που διοργανώνει ο Δήμος Χανίων και τελεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η έκθεση των 167 καλλιτεχνικών θησαυρών από τους συνολικά 1.500 που διαθέτει η Συλλογή Τίνας και Μιχάλη Κρασάκη αναπτύσσεται σε πέντε ενότητες: «Η Ελλάδα των περιηγητών», «Επαναστατημένη Ελλάδα και Φιλελληνισμός», «Η Βαυαροκρατία», «Η Ελλάδα στο γύρισμα του αιώνα» και «Η καθημερινή ζωή».

Παρουσιάζεται δε, για πρώτη φορά στις πέντε και πλέον δεκαετίες από τη σύστασή της δημοσίως και μάλιστα, όχι στην έδρα της, στην Κολωνία της Γερμανίας, αλλά στη γενέτειρα του συλλέκτη και δημοσιογράφου της Deutsche Welle, Μιχάλη Κρασάκη, την Κρήτη.

Πρόκειται για το σημαντικότερο γεγονός που πραγματοποιείται στην Κρήτη, στο πλαίσιο των εορτασμών από τα 200 χρόνια της κήρυξης της Ελληνικής Επανάστασης.


Πηγή: kriti24.gr