Στους δρόμους οι διανομείς και στην Κρήτη - Ειδήσεις Pancreta

φωτο:cretapost.gr

Τετράωρη στάση εργασίας και μηχανοκίνητες πορείες σε Ηράκλειο και Χανιά πραγματοποίησαν διανομείς για την εργασιακή τους σχέση.

Στο Ηράκλειο οι διανομείς πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Περιφέρεια Κρήτης ενώ στην συνέχεια πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της πόλης.

«Θέλουμε συμβάσεις αορίστου χρόνου και η εργασία μας να είναι μισθωτή κι όχι να είμαστε freelancer», αναφέρουν μεταξύ άλλων οι εργαζόμενοι.

Ανάλογη κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε και στα Χανιά, με τους διανομείς να συγκεντρώνονται στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς και να πραγματοποιούν πορεία με τα οχήματά τους.

Οι διανομείς διεκδικούν:

  • Nα ανανεωθούν όλες οι συμβάσεις σε αορίστου με απευθείας πρόσληψη από τηνe-food με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Να δοθεί τέλος στο σύστημα αξιολόγησης bonus (batch) και στα ασαφή και αυθαίρετα κριτήρια παραγωγικότητας.
  • Να σταματάει η διανομή όταν επικρατούν επικίνδυνες καιρικές συνθήκες, όπως καύσωνας, παγετός κ.α. σύμφωνα με την ήδη υπάρχουσα νομοθεσία για εργασίες που διεξάγονται στο ύπαιθρο και τους εξωτερικούς χώρους.
  • Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (Σ.Σ.Ε) που να διασφαλίζει τις συμβάσεις αορίστου χρόνου με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. (Μέσα Ατομικής Προστασίας, Ένσημα Βαρέα Ανθυγιεινά, Εταιρικό κινητό και δίκυκλο).

φωτο: zarpanews.gr

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χανίων Γιάννης Μανωλικάκης, επεσήμανε ότι: «Το ΕΚΧ στηρίζει τη σημερινή στάση εργασίας στον επισιτισμό – τουρισμό, που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επισιτισμού – Τουρισμού. Είμαστε δίπλα στους συναδέλφους στον επισιτισμό και ιδιαίτερα δίπλα στους ντελιβεράδες, τους οποίους η εταιρεία efood ήθελε να απολύσει και να τους κάνει αφεντικά του εαυτού τους… Ευτυχώς το πήρε πίσω την τελευταία στιγμή κι ευχόμαστε να μην επανέλθει. Θα το παλέψουμε και θα το διεκδικήσουμε να μην επανέλθει. Συνεχίζουμε και στηρίζουμε τα παιδιά».


Πηγή: efsyn.gr