Χανιά: Συνελήφθησαν δύο ιερείς για τον βιασμό του 19χρονου με νοητική στέρηση - Ειδήσεις Pancreta
Στον Εισαγγελέα οδηγήθηκαν την Δευτέρα το μεσημέρι δύο ιερείς, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στον βιασμό του 19χρονου με νοητική στέρηση στα Χανιά.
 

Το θέμα έφερε στο φως η ΕΡΤ Χανίων όταν αποκαλύφθηκε υπόθεση για σεξουαλική κακοποίηση ενός 19χρονου (σήμερα) παιδιού με νοητική υστέρηση. Μετά τη διερεύνηση της υπόθεσης από την εισαγγελία Χανίων, αποκαλύφθηκε ότι ένας 66χρονος είχε βιάσει τον 18χρονο όταν ήταν 14 ετών.

Για την υπόθεση έχουν ήδη προφυλακιστεί δύο άνδρες: ο πατέρας του παιδιού που κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία και κακοποίηση κατ’ εξακολούθηση, καθώς και ο 66χρονος φίλος του ο οποίος κατηγορείται ότι βίασε το παιδί όταν αυτό ήταν 14 ετών. 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ Χανίων, η αστυνομική έρευνα είναι σε πλήρη εξέλιξη, ενώ συνεχίζεται και ο έλεγχος που διέταξε η Εισαγγελία Χανίων, προκειμένου να ερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες μπήκαν στο αρχείο παλαιότερες καταγγελίες. Μέσω αυτής της έρευνας, οι αρχές συνέλαβαν τους δύο ιερείς οι οποίοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, καθώς φέρονται να εμπλέκονται στον βιασμό του.

Σύμφωνα με την κοινωνική έρευνα που έγινε, αλλά και όσα εξομολογήθηκε το παιδί, ο πατέρας του το έδερνε και το κλείδωνε έξω από το σπίτι, με αποτέλεσμα να κοιμάται σε ένα παλιό, βρώμικο αυτοκίνητο, στα χωράφια ακόμα και πάνω σε δέντρα ενώ το τελευταίο διάστημα και μετά την παρέμβαση των κοινωνικών υπηρεσιών, τοποθετήθηκε ένα κρεβάτι σε εξωτερικό χώρο, προκειμένου να κοιμάται το παιδί.

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, ο 19χρονος κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού όταν ήταν 14 ετών από έναν 66χρόνο, τον οποίο και κατονόμασε ενώ εξομολογήθηκε ότι ο 66χρονος τον απειλούσε. Σύμφωνα με την ΕΡΤ Χανίων, το αγόρι εξετάστηκε από ιατροδικαστή με τα ευρήματα να επιβεβαιώνουν την καταγγελία.


Πηγή: efsyn.gr