Βγαίνει από το τοπικό lockdown το Ηράκλειο - Ειδήσεις Pancreta
Την άρση των περιοριστικών μέτρων για την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης η Γενική Γραμματεία Πολιτική Προστασία. Το ηράκλειο επιστρέφει στο επίπεδο 3 (πορτοκαλί) γεγονός που σηματοδοτεί σημαντικές αλλαγές κυρίως στη λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος αλλά και στους περιορισμούς της κυκλοφορίας.
 

Συγκεκριμένα, αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί αλλά και η απαγόρευση μουσικής που ίσχυες για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας αναφέρεται: 

Στο επίπεδο 4 (κόκκινο) του Επιδημιολογικού Χάρτη της χώρας εντάσσονται οι Περιφερειακές Ενότητες Καβάλας, Ημαθίας, Πιερίας και Πέλλας, ενώ παρατείνεται η ισχύς των ειδικών, τοπικού χαρακτήρα, μέτρων στις Περιφερειακές Ενότητες Ευρυτανίας και Αργολίδας, μετά την εκ νέου αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων από την επιτροπή των Λοιμωξιολόγων και την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορoνοΐου Covid-19 στο πλαίσιο της επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας ανά Περιφερειακή Ενότητα και Δήμο σε εβδομαδιαία βάση.

Παράλληλα, στο επίπεδο 3 (πορτοκαλί) εντάσσονται οι Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Ηλείας, Μεσσηνίας, Ηρακλείου, καθώς και ο Δήμος Ικαρίας.

Πηγή: efsyn.gr