Ηράκλειο: Στη φυλακή 5μελής οικογένεια για υπόθεση ναρκωτικών - Ειδήσεις Pancreta
Την προφυλάκιση και των πέντε μελών της οικογένειας από το Φόδελε της Κρήτης, τα οποία συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης αποφάσισαν από κοινού ανακρίτρια και εισαγγελέας στα δικαστήρια Ηρακλείου. Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν ακόμα τρεις αλλοδαποί άνδρες. 
 

Η υπόθεση φορά διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών, κοκαΐνης και χασίς, και οι συλλήψεις έγιναν μετά από επί μακρόν παρακολούθηση και έφοδο των αστυνομικών σε μεγάλη περιφραγμένη ιδιοκτησία στην περιοχή του Φόδελε, όπου διέμεναν οι συλληφθέντες. 

Συγκεκριμένα, προφυλακίστηκαν 5 Κρητικοί, όλοι μέλη της ίδιας οικογένειας και ειδικότερα ο 49χρονος πατέρας (που αρχικά διέφευγε τη σύλληψη και παραδόθηκε στις αρχές τη Δευτέρα 13/9, ο 26χρονος γιος του και τρεις ακόμη νεαροί συγγενείς τους ένας 24χρονος, ένας 26χρονος και 29χρονος. 
Αντίθετα, ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν 3 αλλοδαποί (συριακής κι αιγυπτιακής καταγωγής) που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση ως αγοραστές των ναρκωτικών. 

Ελεύθερος επίσης έχει αφεθεί μετά την απολογία του και ο δεύτερος γιος του 49χρονου, ο οποίος είναι ανήλικος 13 ετών αλλά εις βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα. 

Σε κοινή τους δήλωση οι δικηγόροι των προφυλακισθέντων ανέφεραν: 

«Δεν εκπλαγήκαμε από την ποινική μεταχείριση των εντολέων μας η οποία ήταν εν πολλοίς αναμενόμενη λόγω των συνθηκών στο παρόν δικονομικό στάδιο. Όμως γρήγορα το πουλόβερ δεν θα αργήσει να ξηλωθεί... Είναι, ωστόσο, λυπηρό κοντά στα ξερά να καίγονται και τα χλωρά».

Υπενθυμίζεται πως κατά την αστυνομική επιχείρηση την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν την ώρα της αγοραπωλησίας ναρκωτικών ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν: 

•    5.045 γραμμάρια κάνναβης
•    344,3 γραμμάρια κοκαΐνης,
•    Το χρηματικό ποσό των 4.640 ευρώ ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες,
•    Ένα πιστόλι με το γεμιστήρα εντός του οποίου υπήρχαν φυσίγγια
•    12 κινητά τηλέφωνα
•    Δύο ζυγαριές ακριβείας και
•    Διάφορα είδη επιμερισμού και συσκευασίας ναρκωτικών ουσιών.


Πηγή: efsyn.gr