Ηράκλειο: Σύλληψη ενός άνδρα και πρόστιμο 30.000 ευρώ για κακοποίηση αλόγου - Ειδήσεις Pancreta

Το άλογο βρέθηκε υποσιτισμένο και τραυματισμένο, δεμένο σε δέντρο.

Στη σύλληψη ενός ιδιοκτήτη αλόγου το οποίο βρέθηκε υποσιτισμένο και τραυματισμένο, προχώρησε η αστυνομία σε περιοχή του Ηρακλείου.
 
Αρχικά έγινε καταγγελία στα μέλη του φιλοζωϊκού σωματείου "Ζωφόρος Κρήτης" και στη συνέχεια αυτοψία, συνοδεία της αστυνομίας, στον χώρο όπου βρισκόταν το ζώο. Το κλιμάκιο εντόπισε το άλογο δεμένο σε ένα δέντρο, παραμελημένο, τραυματισμένο κι εμφανώς υποσιτισμένο.

«Έλειπε ολόκληρη η οπλή του από το πίσω πόδι με αποτέλεσμα το ζώο να αιμορραγεί και να έχει μολυνθεί σε μεγάλο βαθμό, με νεκρό ιστό που κρεμόταν από το σημείο.Όλο αυτό προήλθε από δέσιμο από το πόδι του χαμηλά -κοντά στην οπλή- με σχοινί(!) το λεγόμενο ''παστούρωμα''», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του συλλόγου.

Στη συνέχεια, με ειδικό τρέιλερ το ζώο μεταφέρθηκε σε ασφαλή χώρο ώστε να λάβει την κατάλληλη φροντίδα ενώ κτηνίατρος έδωσε τις πρώτες βοήθειες στο ζώο. Μετά από εισαγγελική εντολή το ζώο αφαιρέθηκε από τον ιδιοκτήτη ο οποίος βρέθηκε αμέσως στο αυτόφωρο μιας και η καταγγελία ήταν συγκεκριμένη και του βεβαιώθηκε πρόστιμο 30.300 ευρώ.

Τέλος, στην ανακοίνωσή του ο σύλλογος καλεί τους πολίτες να ενισχύσουν την προσπάθεια για την ανάρρωση του ζώου: «Εδώ ξεκινάει ο αγώνας για να επουλωθούν οι πληγές του κορμιού άλλα και της ψυχής του αλόγου. Θα χρειαστούμε την δική σας βοήθεια την βοήθεια για να μπορέσουμε να το στηρίξουμε με τροφές βιταμίνες αντιβιώσεις γιατρό γάζες κλπ. Τα έξοδα είναι πάρα πολλά και μόνοι δεν μπορούμε να αντεπεξέλθουμε χωρίς την δική σας στήριξη. Ας του δώσουμε μια ελπίδα να γιατρευτεί εξωτερικά κι εσωτερικά. Ας του δείξουμε την άλλη πλευρά αυτή που δεν γνώρισε, την πλευρά της φροντίδας και της αγάπης. Αυτό που μας συγκλόνισε όμως είναι ότι όταν μπήκε στο τρειλερ μας κοίταζε και έβγαζε ήχους σαν να κατάλαβε ότι τώρα όλα θα πάνε καλά..Με αγάπη. Αυτή την αγάπη που κάνει θαύματα. Τα ζώα είναι πλήρως συναισθανόμενα όντα. Για στήριξη εδώ https://www.zophoros.gr/donate/».


Πηγή: efsyn.gr