Ηράκλειο: Άνω – κάτω χωριό του δήμου Αρχανών με «αρνήτρια» βρεφονηπιοκόμο - Ειδήσεις Pancreta

Αναστάτωση έχει προκαλέσει σε βρεφονηπιακό σταθμό σε χωριό του δήμου Αρχανών – Αστερουσίων η συμπεριφορά βρεφονηπιοκόμου, η οποία αρνείται να συμμορφωθεί με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που πρέπει να τηρεί προκειμένου να εργάζεται με ασφάλεια κι εκείνη και οι συνάδελφοί της, αλλά και να μην κινδυνεύουν τα δεκάδες παιδιά της δομής.

Η βρεφονηπιοκόμος σύμφωνα με τις πληροφορίες αρνούνταν να φοράει μάσκα προσερχόμενη στον παιδικό σταθμό, ενώ για το υποχρεωτικό self test, επιδείκνυε μια χειρόγραφη δήλωση, καθώς αρνούνταν να καταθέσει ψηφιακά, στην πλατφόρμα, το αποτέλεσμα του τεστ που ισχυριζόταν, πάντως, ότι έκανε.

Το προηγούμενο διάστημα στον παιδικό σταθμό οι αστυνομικές αρχές έκαναν έλεγχο και επέβαλλαν πρόστιμο 300 ευρώ στη γυναίκα για μη χρήση μάσκας. Ωστόσο η ίδια δεν πτοήθηκε και εξακολουθούσε την ίδια πρακτική, αναγκάζοντας τη διευθύντρια να της απαγορεύσει την είσοδο έως ότου συμμορφωθεί με όσα το νομικό πλαίσιο ορίζει, για την περίοδο της πανδημίας.

Η βρεφονηπιοκόμος, υπέβαλε μήνυση στη διευθύντρια του παιδικού σταθμού, με αποτέλεσμα να συλληφθεί και να κρατηθεί στο Α.Τ. Πύργου, ενώ τελικά αφέθηκε ελεύθερη με εντολή Εισαγγελέα.

Το θέμα προκάλεσε την παρέμβαση του δημάρχου Αρχανών – Αστερουσίων, Μανόλη Κοκοσάλη, ο οποίος σε δηλώσεις του επισημαίνει ότι “κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου. Όλοι είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπιζόμαστε τα παιδιά, την υγεία και τη δημόσια ασφάλεια και γι’ αυτό ο δήμος θα κάνει ό,τι ορίζει η νομοθεσία”.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η δημοτική αρχή εξετάζει το ενδεχόμενο, εάν η συγκεκριμένη εργαζόμενη η οποία είναι μόνιμη υπάλληλος δεν συμμορφωθεί, να κινηθεί η διαδικασία απόλυσής της.


Πηγή: ertnews.gr