Κορωνοπάρτι στο Ηράκλειο - Προβληματίζουν οι εικόνες συνωστισμού - Ειδήσεις Pancreta

Στο… ίδιο έργο θεατές στην παραλιακή - Έφοδος της ΕΛΑΣ στη Βιομηχανική Περιοχή

Με τη μουσική στη διαπασών και τις μάσκες να απουσιάζουν εκατοντάδες νεαρά άτομα ξεφάντωσαν το βράδυ της Παρασκευής, στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου.

Την ίδια στιγμή όλες οι διαθέσιμες αστυνομικές δυνάμεις που περιπολούσαν στο Ηράκλειο έζωναν κορωνοπάρτι στη Βιομηχανική περιοχή.

Το Ηράκλειο έζησε μια ακόμη νύχτα ξέφρενων κορωνοπάρτι,παρά τις αυστηρές προειδοποιήσεις και την παρέμβαση του Εισαγγελέα, μετά τις επανειλημμένες εικόνες ασυδοσίας στην παραλιακή λεωφόρο και τη θύελλα αντιδράσεων από τους κατοίκους της περιοχής.

Το πάρτι στη Βιομηχανική Περιοχή πάντως σχόλασε νωρίς. Περιπολικά και μοτοσικλετιστές της αστυνομίας κύκλωσαν τη νύχτα ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο εγκλωβίζοντας δεκάδες από τους θαμώνες ενός ακόμη υπαίθριου κορωνοπάρτι από τα πολλά που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή, ακόμη και την περίοδο της πιο σκληρής καραντίνας.

Το σκηνικό που στήνεται συνήθως κάθε Σαββατόβραδο στην παραλιακή λεωφόρο, ξεσήκωσε και πάλι θύελλα αντιδράσεων από τους περιοίκους που είδαν εκατοντάδες άτομα να συνωστίζονται γύρω από καταστήματα που πωλούν αλκοόλ υπό τους ήχους μουσικής στη διαπασών.

Και αυτό παρά το γεγονός ότι τα προηγούμενα 24ωρα με παρέμβαση του Εισαγγελέα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη την οποία  συγκάλεσε ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Μαρίνος Παττακός. Σε αυτή συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΕΛΑΣ, του Λιμενικού Σώματος και της Δημοτικής Αστυνομίας.

Εκεί αποφασίστηκε η λήψη μέτρων πρόληψης και καταστολής από τις συναρμόδιες αρχές ώστε να εκλείψει το φαινόμενο που δοκιμάζει τις αντοχές των περιοίκων και προκαλεί σωρεία ερωτημάτων για το ενδεχόμενο ευρείας διασποράς του κορωνοϊού στην πιο κρίσιμη φάση της πανδημίας.

Η έφοδος στο κορωνοπάρτι της βιομηχανικής λίγες ώρες μετά τις εξαγγελίες του Νίκου Χαρδαλιά για σύσταση ειδικών ομάδων ελέγχου, απέφερε βροχή προστίμων για πολλούς από τους δεκάδες θαμώνες που ελέγχθηκαν εξονυχιστικά από τους αστυνομικούς.

Έρευνες πάντως πραγματοποιήθηκαν σε σταθμευμένα και διερχόμενα οχήματα.


Πηγή: neakriti.gr