Σήμερα στην Μητρόπολη το τελευταίο αντίο στον πρώην Δήμαρχο Ρεθύμνου Δημήτρη Αρχοντάκη - Ειδήσεις Pancreta

Το Ρέθυμνο αποχαιρετά τον πρώην Δήμαρχο Δημήτρη Αρχοντάκη που "εφυγε" από τη ζωή βυθίζοντας στη θλίψη την τοπική κοινωνία.

Το τελευταίο αντίο θα πει στον αγαπητό Δήμαρχο η κοινωνία του Ρεθύμνου, σήμερα στη 1 το μεσημέρι στον Μητροπολιτικό Ναό Ρεθύμνου, όπου θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία ενώ η κηδεία θα γίνει στις στις 4 το μεσημέρι.
Θερμή παράκληση της οικογένειας του εκλιπόντος αντί για στεφάνια να κατατεθούν δωρεές για την μονάδα τεχνητού νεφρού του νοσοκομείου Ρεθύμνου.

Υπενθυμίζεται πως ο πρώην Δήμαρχος Ρεθύμνου έφυγε από τη ζωή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Χανίων, όπου νοσηλευόταν με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που υπέστη μετά από πτώση του στην σκάλα του σπιτιού του στο χωριό του το Μοναστηράκι.
Ο θάνατος του πρώην δημάρχου Ρεθύμνου προκαλεί συγκίνηση, καθώς πρόκειται για έναν άνθρωπο ιδιαίτερα αγαπητό, που είχε πολυάριθμους φίλους και είχε συνδέσει το όνομα του με την πόλη επί πολλές δεκαετίες.

Το Ρέθυμνο θρηνεί την απώλεια ενός ανθρώπου που συνέδεσε το όνομα του με το πέρασμα του τόπου μας από την φτώχεια και την ανυποληψία στην ανάπτυξη και στην πρόοδο. Χωρίς υπερβολή το παντερμο Ρέθυμνο επί δημαρχίας Αρχοντάκη έγινε η πόλη στολίδι της Κρήτης.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΡΧΟΝΤΑΚΗΣ

Ο Δημήτρης Αρχοντάκης συνέδεσε το όνομα του με την ανάδειξη του ιστορικού κέντρου του Ρεθύμνου. Σε εποχές που η παλιά πόλη κινδύνευσε να καταστραφεί ενόψει της οικονομικής ανάπτυξης, ο δήμαρχος Ρεθύμνου έδωσε τις δικές του μάχες μαζί με τον Γιάννη Κεφαλογιάννη για να προστατευτεί το μοναδικό αυτό μνημείο, που σήμερα αποτελεί το σήμα κατατεθέν της πόλης μας. Επί δικής του δημαρχίας αντικαταστάθηκε το πεπαλαιωμένο δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης της παλιάς πόλης, επένδυσε στο αντιπλημμυρικό δίκτυο της παλιάς, αλλά και της νέας πόλης, ενώ στην τελευταία του θητεία ξεκίνησε και η ανάπλαση της νέας πόλης, που συνεχίστηκε από τον επόμενο δήμαρχο Γιώργο Μαρινάκη.

Επίσης, ο Δημήτρης Αρχοντάκης ήταν από τους πρωτεργάτες της ανάπτυξης του τουρισμού στην πόλη μας, μαζί με τα μεγάλα ονόματα της ξενοδοχίας του Ρεθύμνου, ενώ είχε μεγάλη αγάπη στον πολιτισμό, δημιουργώντας μαζί με στενούς συνεργάτες του το Αναγεννησιακό Φεστιβάλ, αλλά και στο ρεθεμνιώτικο καρναβάλι, το οποίο αναβίωσε όταν ο ίδιος ήταν δήμαρχος.

Το 2019 το Πανεπιστήμιο Κρήτης τίμησε τον Δημήτρη Αρχοντάκη, ο οποίος υπήρξε από τους πρωτεργάτες της ίδρυσης του στο Ρέθυμνο, από τους ανθρώπους που με άλλους οραματιστές του τόπου είδαν μπροστά και αντιλήφθηκαν την αξία της ύπαρξης ενός πανεπιστημιακού ιδρύματος στο τόπο. Έπαιξε σημαντικό ρόλο στην διαδικασία δωρεάς των εκτάσεων που παραχωρήθηκαν στο ίδρυμα, το οποίο σήμερα ευτυχεί να έχει την έδρα του στο νομό μας και να είναι ένα από τα σημαντικότερα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας.
Πριν από λίγους μήνες, ο δήμος Ρεθύμνου αποφάσισε να τιμήσει τον Δημήτρη Αρχοντάκη σε μία μεγάλη εκδήλωση μετά τον κορωνοϊό, που δυστυχώς δεν πρόλαβε να γίνει.


Πηγή: goodnet.gr