Μετέτρεψαν σε πίστα motocross το Οροπέδιο Ομαλού Βιάννου - Ειδήσεις Pancreta

Σε πίστα motocross μετέτρεψαν τον κάμπο του Οροπέδιο Ομαλού της Βιάννου θερμοκέφαλοι, οι οποίοι όργωσαν την προστατευόμενη και χαρακτηρισμένη ως περιοχή  natoura με  βαριά οχήματα, 4Χ4 και γουρούνες.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, αφού ανέσκαψαν με τις ρόδες των οχημάτων τους τη χλωρίδα της περιοχής διαβρώνοντας το χώμα και το φυσικό τοπίο, αποφάσισαν να αναρτήσουν οι ίδιοι το κατόρθωμά τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Την οργή και την αγανάκτηση του Δήμου Βιάννου προκάλεσε το όλο θέμα για το οποίο έχει επιληφθεί και η αστυνομία. Τη θλίψη του για το περιστατικό εκφράζει με δηλώσεις του στην «Π» ο πρώην δήμαρχος και πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Παύλος Μπαριτάκης τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι ο Ομαλός δεν είναι μια τυχαία περιοχή.

Είναι ένα προστατευόμενο μέρος, μια χαρακτηρισμένη περιοχή natoura και άγριας ζωής και απαιτεί το σεβασμό όλων μας.

Δεν είναι ένα μέρος που μπορείς να κάνεις ανεξέλεγκτά ό,τι νομίζεις.

Καταδικάζουμε το γεγονός και βεβαίως είναι σημαντικό να αποδοθούν οι ευθύνες όσων προκάλεσαν αυτή την καταστροφή και οι ένοχοι να τιμωρηθούν. Πρέπει να δοθεί ένα καλό παράδειγμα για να μην έχουμε συνέχεια.

Το μοναδικό και πανέμορφο αυτό τοπίο οφείλουμε όλοι μας να το σεβαστούμε. Δεν είναι πίστα δοκιμών βαρέων οχημάτων. Είναι ένα εξαιρετικής σημασίας φυσικό τοπίο που οφείλουμε να προστατεύσουμε».


Πηγή: patris.gr