Αντίδραση Αρναουτάκη για την έξωση δομών από την πρώην αμερικανική βάση Γουρνών - Ειδήσεις Pancreta
Την ανάκληση του παραχωρητηρίου που είχε κάνει το Ελληνικό Δημόσιο στους φορείς της Κρήτης, δηλαδή του οικοπέδου 51 στρεμμάτων στην πρώην Αμερικανική Βάση των Γουρνών, ανακοίνωσε η Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου.
 
Στο έγγραφό της που κοινοποιήθηκε χθες στην Περιφέρεια αλλά και στον Δήμο Χερσονήσου, ζητείται η εντός 20 ημερών παράδοση του κτιρίου και η άμεση απομάκρυνση όλων των δομών, υπηρεσιών και δράσεων που εδώ και 23 χρόνια λειτουργούσαν στον χώρο, όπως είναι το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης αλλά και το Πλανητάριο, προκειμένου να γίνει η παράδοση του οικοπέδου στο ελληνικό δημόσιο.
 
Για προσβλητική απόφαση κάνει λόγο ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, που σε δηλώσεις του σημειώνει πως επιχειρείται ξεπούλημα της συγκεκριμένης έκτασης, την ώρα που ετοιμαζόταν εκ νέου η αναζήτηση ευρωπαϊκών πόρων για δράσεις που ήδη γίνονται στο συγκεκριμένο χώρο και για τον οποίο δαπανήθηκαν περισσότερα από 20.000.000 ευρώ όλα αυτά τα χρόνια από την περιφέρεια. Η έκταση αυτή, σύμφωνα με τον Σταύρο Αρναουτάκη, δεν έχει να κάνει με την αξιοποίηση από το ΤΑΙΠΕΔ της έκτασης 345 στρεμμάτων που βρίσκονται μέσα στην πρώην αμερικανική βάση Γουρνών.
 

Πηγή: ertnews.gr