Ηράκλειο: Κινητοποίηση επαγγελματιών και εμπόρων για τη στήριξη των επιχειρήσεων - Ειδήσεις Pancreta

Σε κινητοποιήσεις προχωρά η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν. Ηρακλείου για τη μη επαρκή στήριξη των επιχειρήσεων από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Η κινητοποίηση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 31 Μαρτίου με τη συμβολική τοποθέτηση παπουτσιών στην πλατεία Ελευθερίας, ως ’’βουβή’’ διαμαρτυρία των επαγγελματιών που έχουν πληγεί από τις επιπτώσεις της πανδημίας, χωρίς την ανθρώπινη παρουσία.

Επίσης, το ΔΣ της Ομοσπονδίας αποφάσισε την πραγματοποίηση διαδικτυακής διαμαρτυρίας – σύσκεψης που θα γίνει σε ειδική πλατφόρμα και στην οποία θα καλεστούν να συμμετέχουν οι επαγγελματίες/ αυτοαπασχολούμενοι των σωματείων μελών της, οι τοπικοί βουλευτές, ο δήμαρχος Ηρακλείου και ο περιφερειάρχης Κρήτης.

Στις κινητοποιήσεις θα συμμετέχει, όπως ανακοίνωσε, και η Ένωση φοροτεχνικών ελεύθερων επαγγελματιών Ηρακλείου (ΕΦΕΕΗ).

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΦΕΕΗ αναφέρει:

«Συμμετέχουμε ως επαγγελματίες λογιστές φοροτεχνικοί στον δίκαιο αγώνα επιβίωσης των επιχειρήσεων

Στηρίζουμε το κράτος και τις επιχειρήσεις με χιλιάδες εργατοώρες πέραν του επιστημονικού μας ρόλου, λόγω της ανυπαρξίας του ευρύτερου δημόσιου τομέα στην στήριξη της επιχειρηματικότητας.  

Διεκδικούμε την στήριξη και την επιβίωση της αγοράς χωρίς την ηλεκτρονική γραφειοκρατία και την λογική της βεβαιωσοαιτησιολαγνείας. 

Απαιτούμε την αναβάθμιση του επιστημονικού μας ρόλου με την συμμετοχή μας στην διαδικασία εφαρμογής των αποφάσεων στήριξης της αγοράς. 

Φτάνουν πια οι ανερμήνευτες ερμηνευτικές με προθεσμία λήξης Κυριακή και αργίες».


Πηγή: efsyn.gr