Ηράκλειο: Δύο ηλεκτρικά λεωφορεία από σήμερα για δωρεάν μετακίνηση στο κέντρο - Ειδήσεις Pancreta

Ξεκινούν σήμερα τα δωρεάν δρομολόγια της τρίτης γραμμής του αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου, τα οποία θα πραγματοποιούνται με δύο ηλεκτροκίνητα και δύο συμβατικά λεωφορεία και θα εξυπηρετούν το επιβατικό κοινό των νότιων προαστίων.

Τα δρομολόγια θα ξεκινούν κάθε 15 λεπτά από την περιοχή του Μπεντεβή, από τις 7 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι, από Δευτέρα ως Σάββατο και θα ακολουθούν τη διαδρομή: οδός Ερυθραίας, οδός Θ. Σκορδαλού, Λ. Κνωσού, Λ. Δημοκρατίας (μέχρι Καλαμά), οδός Καποδιστρίου, οδός Χρυσοστόμου, πλατεία Κύπρου (1η στάση), οδός Έβανς, Πλ. Κορνάρου (2η στάση), οδός Κ. Λουκάρεως, οδός Αγίου Μηνά (3η στάση), Λ. Καλοκαιρινού (4η και 5η στάσεις), Χανιώπορτα, Πύλη Βηθλεέμ (6η στάση), Πολιτιστικό Κέντρο (7η στάση), Πλ. Κύπρου (8η στάση), Λ. Κνωσού, και επιστροφή
στην αφετηρία.
Η διαδρομή με γνώμονα την πρόσβαση στο κέντρο της πόλης αλλά και τη διέλευση της γραμμής από σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος, όπως είναι οι πύλες στα ενετικά τείχη και το πολιτιστικό κέντρο.

Οι χρήστες θα μπορούν να σταθμεύουν δωρεάν στο πάρκινγκ της αφετηρίας και να χρησιμοποιούν δωρεάν τα Mini Bus για την πρόσβασή τους στο κέντρο της πόλης. Σε δεύτερο χρόνο θα πραγματοποιούνται και απογευματινά δρομολόγια.

Η σχετική σύμβαση υπεγράφη την περασμένη Παρασκευή μεταξύ του δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού και του προέδρου του Αστικού ΚΤΕΛ Καλλέργου Βουλγαράκη.

Η χρηματοδότηση για την απόκτηση των δυο ηλεκτροκίνητων λεωφορείων είναι από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ) και από τον Δήμο Ηρακλείου, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου EcoRouts .

Οι δύο πρώτες γραμμές

Στο Ηράκλειο λειτουργούν ήδη δύο γραμμές Mini Bus, η κόκκινη γραμμή
με αφετηρία το λιμάνι, η οποία εξυπηρετεί τους κατοίκους των ανατολικών
περιοχών της πόλης και η μπλε γραμμή με αφετηρία το Παγκρήτιο Στάδιο, η
οποία εξυπηρετεί τους κατοίκους των δυτικών περιοχών της πόλης.
Με τη πράσινη γραμμή που ξεκινάει σήμερα θα εξυπηρετούνται και οι κάτοικοι των
νοτίων περιοχών της πόλης. Επιπλέον, με την επικάλυψη των διαδρομών και τη
χρήση κοινών στάσεων, ο χρήστης μπορεί με μόνο μία μετεπιβίβαση να προσεγγίσει
περισσότερες περιοχές της πόλης.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης, ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός έκανε λόγο για αλλαγή εποχής στον τομέα των μετακινήσεων στο Ηράκλειο: “το Ηράκλειο μπαίνει πλέον και επισήμως στην εποχή της ηλεκτροκίνησης. Με αυτόν τον τρόπο, προστατεύουμε το περιβάλλον, προσφέρουμε στους δημότες εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης, δημιουργούμε ένα κέντρο χωρίς ΙΧ”.


Πηγή: ertnews.gr