Κρήτη: Νέα κινητοποίηση αγροτών - Μηνυτήρια αναφορά για τους δασικούς χάρτες - Ειδήσεις Pancreta
Νέες κινητοποιήσεις για τους δασικούς χάρτες θα πραγματοποιήσουν οι αγρότες της Κρήτης - Μηνυτήρια αναφορά θα υποβληθεί από τη νομική εκπροσώπηση της Παγκρήτιας Συντονιστικής Επιτροπής.
 
Μηνυτήρια αναφορά ενώπιον της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και των εισαγγελικών αρχών θα υποβληθεί την Τετάρτη 17 Μαρτίου από τη νομική εκπροσώπηση της Παγκρήτιας Συντονιστικής Επιτροπής για τους δασικούς χάρτες, ημέρα κατά την οποία οι αγρότες της Κρήτης θα πραγματοποιήσουν κινητοποιήσεις σε όλο το νησί.
 

Οι αγρότες καλούν σε συγκέντρωση η οποία θα γίνει στο Παγκρήτιο Στάδιο στο Ηράκλειο στις 11 το πρωί της Τετάρτης ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν μηχανοκίνητη πορεία, τόσο στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, όσο και στην Περιφέρεια Κρήτης, όπου και θα κατατεθούν σχετικά υπομνήματα.

Σύμφωνα με την Παγκρήτια Συντονιστική Επιτροπή, η μηνυτήρια αναφορά θα υποβληθεί προκειμένου να διερευνηθούν τα ποινικά αδικήματα που τελέστηκαν σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και χιλιάδων πολιτών κατά την κατάρτιση, παραλαβή και θεώρηση από τα αρμόδια κρατικά όργανα των χαρτών, που ακολούθως αναρτήθηκαν, παραλήφθηκαν και πληρώθηκαν από το Δημόσιο.

Σε κινητοποίηση την Τετάρτη 17 Μαρτίου στις 11 το πρωί στην Αντιπεριφέρεια Χανίων για τους δασικούς χάρτες αλλά και τα προβλήματα του κλάδου, καλούν η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Χανίων και ο Αγροτικός Σύλλογος του πρώην Δήμου Αρμένων.

«Οι συνθήκες τις πανδημίας αλλά και η οικονομική κρίση που την ζούμε μέρα με την μέρα όλο και πιο βαθιά στο πετσί μας λειτουργούν εις βάρος μας. Μας καλούν να αποδείξουμε ότι είμαστε ιδιοκτήτες της γης μας, της γης που καλλιεργούμε όλα αυτά τα χρόνια κάτω από αντίξοες συνθήκες. Μας καλούν να πληρώσουμε ένα κάρο λεφτά την ίδια στιγμή που η τιμές των προϊόντων μας κατρακυλούν ενώ τα αγροεφόδια και συνολικά το κόστος παραγωγής ανεβαίνει συνεχώς», αναφέρει η Ομοσπονδία.

Ανάλογες κινητοποιήσεις θα γίνουν την Τετάρτη τόσο στο Ρέθυμνο, με σημείο συνάντησης τα Τρία Μοναστήρια, όσο και στον Άγιο Νικόλαο.


Πηγή: efsyn.gr