Τρίωρη στάση εργασίας την Τρίτη από την ΕΛΜΕ Χανίων - Ειδήσεις Pancreta

Σε τρίωρη στάση εργασίας προχωρά η ΕΛΜΕ Χανίων την ερχόμενη Τρίτη, 16 Μαρτίου, από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

Στη σχετική ανακοίνωση γίνεται λόγος για «απώλεια της σχολικής χρονιάς», αφού κανένα από τα αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας για αραίωση του μαθητικού πληθυσμού, περισσότερα δρομολόγια για τα σχολικά λεωφορεία και συνεχείς ελέγχους, δεν εφαρμόστηκε από την κυβέρνηση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Μαθητές και εκπαιδευτικοί έχουν εγκαταλειφθεί από την κυβέρνηση που φροντίζει για την εικόνα της κι αδιαφορεί για την υγεία μας. Η σχολική χρονιά ουσιαστικά χάνεται γιατί δεν πήραν μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων. Φωνάξαμε, διαδηλώσαμε, απεργήσαμε για να έχουμε ανοιχτά και ασφαλή σχολεία. Αλλά τι έκαναν για να μείνουν ανοιχτά;
Αραίωση του μαθητικού πληθυσμού δεν φρόντισαν να έχουμε κι ενώ εμείς διεκδικούσαμε έως 15 μαθητές ανά τάξη η Διοίκηση πίεζε για ‘εφαρμογή του νόμου’ σα να μην υπήρχε η πανδημία.
Περισσότερα μαθητικά δρομολόγια δεν έβαλαν, με αποτέλεσμα οι μαθητές να στοιβάζονται στα λεωφορεία.
Επιπλέον προσωπικό καθαριότητας δεν προσέλαβαν.
Rapid test σε τακτά χρονικά διαστήματα δεν έκαναν.
Άδειες ειδικού σκοπού δόθηκαν ελάχιστες με αποτέλεσμα συνάδελφοι να κινδυνεύουν μέσα σε πολυπληθείς τάξεις.
Όσο για τους εμβολιασμούς πληρώνουμε κι εμείς τη συνολική αποτυχία της κυβερνητικής διαχείρισης.

Ενώ η πανδημία απαιτεί σοβαρή υγειονομική επιτήρηση η κυβέρνηση απαντά με σκληρή αστυνομική επιτήρηση, με οριζόντια λοκντάουν και ανόητες απαγορεύσεις, με πρόστιμα, με άγρια καταστολή και ξυλοδαρμούς πολιτών και κυρίως νεολαίας.

Το ΥΠΑΙΘ επωφελείται του εγκλεισμού και των απαγορεύσεων κι επιχειρεί να εφαρμόσει ό,τι πιο αντιδραστικό και αντιεκπαιδευτικό μπορεί. Ηττήθηκε κατά κράτος στην απόπειρα εφαρμογής της αξιολόγησης της σχολικής μονάδας. Δεύτερη συνεχόμενη ήττα μετά τον εξευτελισμό των ψευτοεκλογών που έστησε για τα υπηρεσιακά συμβούλια. Αλλά δεν το βάζει κάτω. Βομβαρδίζει τα σχολεία με συνεχείς εντολές, διαταγές και απειλές αυξάνοντας κατακόρυφα τις εξωδιδακτικές εργασίες σε βάρος της ίδιας της διδασκαλίας. Προσπαθεί να υποτάξει τον εκπαιδευτικό που συνεχίζει να αποτελεί εμπόδιο στην προσπάθειά τους για κατεδάφιση του δημόσιου σχολείου”.

Κατερίνα Πολύζου


Πηγή: ertnews.gr