Νέα κρούσματα κορονοϊού σε κλινική του Βενιζέλειου Νοσοκομείου - Ειδήσεις Pancreta
Έντονο προβληματισμό δημιουργεί η συνεχής ενδονοσοκομειακή διασπορά του ιού σε κλινικές του Βενιζέλειου Νοσοκομείου στο Ηράκλειο - Τρία νέα κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν σε μία ακόμη κλινική του.

Τα κρούσματα εντοπίστηκαν στην Καρδιολογική Κλινική και πρόκειται για δύο ασθενείς και μία νοσηλεύτρια. Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ιχνηλάτησης ενώ στην κλινική λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα όπως ορίζουν τα πρωτόκολλα.

Υπενθυμίζεται ότι κρούσματα κορονοϊού βρέθηκαν πριν από λίγες ημέρες τόσο στην Ορθοπεδική όσο και στην Ογκολογική κλινική, ενώ η πιο πρόσφατη ενδονοσοκομειακή διασπορά του ιού σημειώθηκε στην Αιματολογική κλινική του νοσοκομείου, όπου βρέθηκαν επτά κρούσματα (πέντε ασθενείς και δύο νοσηλευτές), γεγονός που οδήγησε στην απόφαση να μεταφέρονται οι ασθενείς που προορίζονταν για την Αιματολογική κλινική, στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το Σάββατο, η διοίκηση του νοσοκομείου αναφέρθηκε στη διασπορά του ιού στην Αιματολογική κλινική:

«Από την ιχνηλάτηση που πραγματοποιήθηκε στην Αιματολογική Κλινική, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, προκύπτει ότι η μετάδοση της λοίμωξης έγινε από ασθενή προς το νοσηλευτικό προσωπικό της κλινικής κατά τη διάρκεια παροχής νοσηλευτικής φροντίδας με αυξημένο κίνδυνο έκθεσης του προσωπικού και παρά το γεγονός ότι ελήφθησαν όλα τα μέτρα προστασίας.

Γενικά, μέχρι στιγμής, δεν έχει επιβεβαιωθεί κανένα περιστατικό μετάδοσης της λοίμωξης από προσωπικό του νοσοκομείου μας σε ασθενή και ευελπιστούμε ότι δε θα υπάρξει ούτε στο μέλλον καθώς λαμβάνονται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης και προστασίας.

  • Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Αιματολογικής Κλινικής του νοσοκομείου μας προσφέρει με αυταπάρνηση και υψηλό αίσθημα ευθύνης τις εξειδικευμένες υπηρεσίες του σε όλους τους ασθενείς και λαμβάνει απαρέγκλιτα όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την προστασία των ασθενών και την παροχή ασφαλούς ιατρικής και νοσηλευτικής φροντίδας.
  • Ο εμβολιασμός του προσωπικού του νοσοκομείου μας συνεχίζεται κανονικά, ανάλογα και με τη διαθεσιμότητα των εμβολίων και το ποσοστό των εμβολιασθέντων είναι αντίστοιχο με το μέσο όρο της χώρας. Παράλληλα, συνεχίζονται οι δράσεις για τη σωστή ενημέρωση και εκπαίδευση του προσωπικού μας με στόχο την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης».

Πηγή: efsyn.gr