Σε βαθύ κόκκινο και τα Ανώγεια - Ειδήσεις Pancreta
Σε καθεστώς πολύ αυξημένου κινδύνου εισέρχεται από τα ξημερώματα του Σαββάτου ο δήμος Ανωγείων όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.
 
Σύμφωνα με τον υφυπουργό η κατάσταση στα Ανώγεια είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη ενώ όπως σημείωσε ο δείκτης του μέσου όρου κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους στον δήμο Ανωγείων έφτασε το 588, όταν το όριο συναγερμού του ευρωπαϊκού ECDC είναι το 150. 
 
Η ισχύς των μέτρων ξεκινά στις 06:00 το πρωί του Σαββάτου και προβλέπεται κλείσιμο όλων των σχολικών μονάδων αλλά και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 19.00 εως τις 06.00 το πρωί αλλά και αναστολή λειτουργίας του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων και των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής.

Ως προς τη λειτουργία των εκκλησιών προβλέπεται τέλεση ιεροπραξιών (πλην των κηδειών) χωρίς την παρουσία πιστών.

Μιλώντας στην «Εφ.Συν.» ο δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης τα μέτρα είναι απόλυτα δικαιολογημένα λόγω της ραγδαίας επιδείνωσης της κατάστασης ενώ όπως τόνισε σε μεγάλο βαθμό τα σχολεία ήδη παρέμεναν κλειστά λόγω του αριθμού κρουσμάτων σε σχολικά τμήματα που ήδη παρέμεναν σε καραντίνα ενώ αρκετοί ήταν οι γονείς που δίσταζαν να στείλουν τα παιδιά τους για μάθημα. 


Πηγή: efsyn.gr