Ηράκλειο: Ισόβια στον 55χρονο συζυγοκτόνο - Ειδήσεις Pancreta
Το δικαστικό μέγαρο Νεάπολης στο Λασίθι
Wikimapia
 
Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ένας 55χρονος άνδρας ο οποίος τον Δεκέμβριο του 2019 πυροβόλησε με μία καραμπίνα την 33χρονη σύζυγό του τραυματίζοντάς την θανάσιμα.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Νεάπολης καταδίκασε τον 55χρονο σε ισόβια χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Ο 55χρονος επέστρεψε στη φυλακή όπου ήταν προφυλακισμένος από τις 23 Δεκεμβρίου του 2019 και θα συνεχίσει να εκτίει την ποινή του.

Υπενθυμίζεται ότι ο 55χρονος (σήμερα) άνδρας πυροβόλησε και σκότωσε τη σύζυγό του μέσα στο σπίτι τους, επί της οδού Ηροδότου στη Νέα Αλικαρνασσό Ηρακλείου, όπου βρισκόταν το 4χρονο παιδί τους.

Το προηγούμενο βράδυ το ζευγάρι είχε βγει να διασκεδάσει σε ένα ουζερί στην περιοχή του Αγίου Νικολάου, και φέρονται να καυγάδισαν πριν ο άντρας τη σκοτώσει με καραμπίνα. Στην συνέχεια ο 55χρονος φέρεται να πήγε σε κατάστημα διασκέδασης και να είπα ότι σκότωσε τη γυναίκα του. Θαμώνες, που τον γνώριζαν, κάλεσαν την αστυνομία και μετέφεραν τα λεγόμενά του, με τον ίδιο να ομολογεί αργότερα το έγκλημα στους άντρες των αστυνομικών αρχών που τον συνέλαβαν.

Σύμφωνα με τα όσα είχαν γίνει γνωστά, η 33χρονη ήταν θύμα χρόνιας ενδοοικογενειακής βίας και οι καυγάδες τους ήταν συχνοί.


Πηγή: efsyn.gr