Κρήτη: Κλείνουν κι άλλα τμήματα σχολείων λόγω κρουσμάτων κορονοϊού - Ειδήσεις Pancreta
φωτο αρχείου
 
Όλο και πληθαίνουν τμήματα σχολείων της Κρήτης τα οποία αναστέλλουν την λειτουργία τους λόγω κρουσμάτων σε μαθητές.

Πολλά τα κρούσματα σε μαθητές στην περιοχή των Ανωγείων, όπου πολλά σχολείων έχουν κλείσει. Συγκεκριμένα, έχει ήδη αναστείλει την λειτουργία του το Γυμνάσιο Ανωγείων καθώς επτά μαθητές διαφόρων τάξεων του σχολείου βρέθηκαν θετικοί σε covid 19 στην διάρκεια των τεστ που πραγματοποιήθηκαν στο χωριό από τις κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ ενώ σε καραντίνα βρίσκονται και οι εκπαιδευτικοί. Κλειστό παραμένει και το Μουσικό Γυμνάσιο Ρεθύμνου.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται να επηρεαστούν κι άλλα σχολεία της περιοχής, όπως το Γυμνάσιο Κράνας και το ΕΠΑΛ Γαράζου, καθώς υπάρχουν επαφές αλλά και κοινοί εκπαιδευτικοί που διδάσκουν στις ίδιες δομές.

Ηράκλειο

Σε ανακοίνωσή του το 6ο Γυμνάσιο Ηρακλείου γνωστοποίησε ότι στο τμήμα Γ2 βρέθηκε θετικός μαθητής με συνέπεια οι μαθητές του τμήματος αυτού αλλά και του Γ7 με το οποίο κάνει συνδιδασκαλία, να παραμείνουν σε καραντίνα 14 ημερών.Το διάστημα περιορισμού για όλους είναι από 10/02/2021 έως και 23/02/2021.

Επίσης, ανεστάλη η λειτουργία του Γυμνασίου Χερσονήσου λόγω κρουσμάτων στη σχολική κοινότητα ενώ το προηγούμενο διάστημα είχαν κλείσει δύο τμήματα του συγκεκριμένου σχολείου.  Σημειώνεται πως κλειστά παραμένουν τμήματα σχολείων στη Χερσόνησο: το Ε1 του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λιμένος Χερσονήσου και το Γ2 του Δημοτικού Σχολείου Χερσονήσου.

Λουκέτο έβαλε από και το Λύκειο του Παγκρήτιου Εκπαιδευτηρίου λόγω εντοπισμού θετικού κρούσματος σε εκπαιδευτικό που έκανε μάθημα σε όλες τις τάξεις του Λυκείου ενώ κλειστό είναι και το 2ο Ημερήσιο ΕΠΑΛ έως 22/02.

Τέλος, μαθητές της τρίτης τάξης της Γ Λυκείου του Οροπεδίου Λασιθίου έχουν μπει σε καραντίνα μετά την ύπαρξη επιβεβαιωμένου κρούσματος σε μαθητή.


Πηγή: efsyn.gr