Ηράκλειο: Επιστολή διαμαρτυρίας στον Αδ. Γεωργιάδη από τους επαγγελματίες της εστίασης - Ειδήσεις Pancreta
φωτο αρχείου
 
Στο Ηράκλειο, σε μια συμβολική κίνηση, ολιγομελής αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αγώνα Αυτοαπασχολούμενων και Μικρών Επαγγελματιών Εστίασης N. Ηρακλείου επέδωσε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον υπουργό ανάπτυξης, μέσω της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης.

Οι επαγγελματίες διαμαρτύρονται για την δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος εξαιτίας του παρατεταμένου lockdown στην εστίαση και επισημαίνουν ότι ο κλάδος βρίσκεται σε δραματική κατάσταση. 

Η επιστολή εκφράζει την «αγανάκτηση για την πολύμηνη ταλαιπωρία και κοροϊδία των επαγγελματιών», η οποία όπως τονίζουν, «δεν αντισταθμίζεται από τα πενιχρά βοηθήματα, όπως η επιστρεπτέα προκαταβολή, που ούτε καν η πλειοψηφία δεν έχει λάβει, ενώ την ιδία περίοδο οι επαγγελματίες σωρεύουν νέα χρέη που θα βρουν μπροστά τους όταν ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους».

Η επιστολή έθετε επίσης στο επίκεντρο το ζήτημα της ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας και τα ουσιαστικά μέτρα υγείας σε ΜΜΜ, σχολεία, χώρους δουλειάς, κλπ.

«Δυστυχώς η διοίκηση του σωματείου, αντί να στηρίξει αυτή την πρωτοβουλία, το μόνο που βρήκε να πει είναι ότι πρόκειται για «επικοινωνιακή» κίνηση. Μάλλον δεν έχουν «επικοινωνία» με τα προβλήματα των αυτοαπασχολούμενων του κλάδου και με οποιαδήποτε έννοια αγώνα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή, χαιρετίζοντας παράλληλα τις συμβολικές κινητοποιήσεις στον κλάδο της εστίασης.

«Η Επιτροπή Αγώνα θα κλιμακώσει τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες της το επόμενο διάστημα, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν λόγω της κατάστασης και των εμποδίων που θέλουν να βάλουν μερικοί στον αγώνα μας, θέλοντας να κάνουν το χατίρι στην κυβέρνηση για να υπάρχει «σιγή νεκροταφείου». Μόνο που η υπόθεση είναι πολύ σοβαρή για να μείνουμε με κλειστό το στόμα», αναφέρει η Επιτροπή Αγώνα Αυτοαπασχολούμενων και Μικρών Επαγγελματιών Εστίασης N. Ηρακλείου.

Σημειώνεται πως την Τετάρτη, ο Σύλλογος Εστίασης του νομού Χανίων προχώρησε σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο που στεγάζεται η Εφορία Χανίων ενώ αντιπροσωπεία τους επέδωσε τα αιτήματά τους στη διεύθυνση της υπηρεσίας.


Πηγή: efsyn.gr