Κρήτη: Πέθανε 72χρονος με κορονοϊό, νέα αύξηση σε κρούσματα και νοσηλείες - Ειδήσεις Pancreta
Μερικές βδομάδες μετά τον τελευταίο θάνατο ασθενή που έπασχε από κορονοϊό στην Κρήτη, σημειώθηκε νέος θάνατος στο Ηράκλειο - Στο «κόκκινο» Ρέθυμνο και Λασίθι, αυξάνονται τα κρούσματα και και οι νοσηλείες.

Ένας 72χρονος άνδρας, γνωστός επιχειρηματίας του Ηρακλείου, είναι το τελευταίο θύμα του φονικού ιού στην Κρήτη καθώς μετά από δίμηνη νοσηλεία στο νοσοκομείο λόγω κορονοϊού, κατέληξε από επιπλοκές του ιού.

Ο 72χρονος νοσηλευόταν διασωληνωμένος στην ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ εδώ και περίπου δυόμιση μήνες, ωστόσο η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία του πνοή.

Στο μεταξύ, αυξημένα είναι τα κρούσματα που σημειώθηκαν στην Κρήτη το τελευταίο 48ωρο. Το Σάββατο ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 39 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 19 εντοπίζονται στο Ηράκλειο, τα 14 στο Ρέθυμνο, τα 3 στα Χανιά και τα 3 στο Λασίθι. Αυξημένα ήταν τα κρούσματα και την Παρασκευή, όταν και ανακοινώθηκαν 41 νέα κρούσματα και συγκεκριμένα: 9 στο Ηράκλειο, 12 στο Λασίθι, 18 στο Ρέθυμνο και 2 στα Χανιά.

Σημειώνεται ότι την τελευταία βδομάδα στην Κρήτη εντοπίστηκαν πάνω από 200 κρούσματα, κυρίως σε Λασίθι και Ρέθυμνο.

Υπενθυμίζεται ότι από το πρωί του Σαββάτου, ο Δήμος Αγίου Νικολάου έχει μπει σε καθεστώς σκληρού lockdown ενώ ο Δήμος Ρεθύμνης έχει ενταχθεί στις "κόκκινες" περιοχές.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, μετά τη διενέργεια τεστ στο Πέραμα Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο, βρέθηκαν 10 νέα κρούσματα ενώ ανησυχία επικρατεί και στον Δήμο Αγίου Βασιλείου καθώς καταγράφηκαν 7 νέα κρούσματα.  

Την ανησυχία του για τον εντοπισμό κρουσμάτων κορονοϊού στην τοπική κοινότητα της Γέργερης εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Δήμος Γόρτυνας. Συγκεκριμένα ο Δήμος ζητά άμεσα τη διενέργεια διαγνωστικών τεστ προκειμένου να διαπιστωθεί ο βαθμός διασποράς του ιού στην περιοχή.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση του Δήμου αναφέρονται τα εξής:

«Κατόπιν σχετικής ενημέρωσης για τον εντοπισμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων Covid-19 στην Τ.Κ. Γέργερης, η δημοτική αρχή επικοινώνησε άμεσα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και με την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης και ζήτησε εγγράφως την διενέργεια διαγνωστικών τεστ, προκειμένου να διαπιστωθεί ο βαθμός διασποράς του ιού στην περιοχή και να περιοριστεί η εξάπλωσή του. Η δημοτική αρχή βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους αρμοδίους φορείς, απαιτώντας να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας και αναμένει την ανταπόκρισή τους».

Αύξηση στις νοσηλείες

Αυξημένος είναι ο αριθμός των νοσηλευομένων με κορωνοϊό, καθώς 39 συμπολίτες μας νοσηλεύονται στις κλινικές COVID-19 και τις ΜΕΘ COVID-19 στα Νοσοκομεία της Κρήτης. Από τους 39 ασθενείς, οι 30 νοσηλεύονται σε κλινικές COVID και οι 9 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας εκ των οποίων οι 5 είναι διασωληνωμένοι. Σημειώνεται ότι την περασμένη βδομάδα ο αριθμός των νοσηλευμένων ανερχόταν σε 29.

  • Στο ΠΑΓΝΗ νοσηλεύονται 9 ασθενείς στην Κλινική COVID και 4 στη ΜΕΘ (όλοι διασωληνωμένοι).
  • Στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο νοσηλεύονται 3 ασθενείς στην Κλινική COVID και 3 στη ΜΕΘ (κανένας  διασωληνωμένος).
  • Στο Νοσοκομείο Χανίων νοσηλεύονται 2 ασθενείς στην Κλινική COVID και 1 ασθενής στη ΜΕΘ (δεν είναι διασωληνωμένος).
  • Στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου νοσηλεύονται 10 ασθενείς στην Κλινική COVID.
  • Στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου νοσηλεύονται 5 ασθενείς στην Κλινική COVID και 1 ασθενής στη ΜΕΘ (είναι διασωληνωμένος).
  • Στο Νοσοκομείο Νεάπολης νοσηλεύεται 1 ασθενής στην Κλινική COVID.

Πηγή: efsyn.gr