Σκληρό lockdown στον Άγιο Νικόλαο - Στο «κόκκινο» και το Ρέθυμνο - Ειδήσεις Pancreta
Σε «σκληρό» lockdown, εισέρχεται ο Δήμος Αγίου Νικολάου όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Στο «Κόκκινο» μπήκε και ο Δήμος Ρεθύμνου λόγω της ραγδαίας αύξησης των ενεργών κρουσμάτων. 

Συγκεκριμένα στη σημερινή ενημέρωση ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως ο Αγιος Νικόλαος εισέρχεται στην κατηγορία των πέντε συνολικά Δήμων της χώρας όπου υπάρχει ιδιαίτερα αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο. Όπως ανέφερε την 1η Φεβρουαρίου τα ενεργά κρούσματα στην πόλη ήταν 43 ενώ σήμερα είναι 78.

Με αυτά τα δεδομένα στον Δήμο Αγίου Νικολάου αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων, αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων  και κέντρων αισθητικής, αναστέλλεται η λειτουργία των δικαστηρίων και όλες οι θρησκευτικές λειτουργίες ενώ οι ναοί παραμένουν ανοιχτοί μόνο για την τέλεση κηδειών και ατομικής προσευχής. 

Επίσης στον δήμο Αγίου Νικολάου αναστέλλεται και η οικοδομική δραστηριότητα ενώ παραμένει η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί. 

Στο «κόκκινο» το Ρέθυμνο

Παράλληλα σε καθεστώς αυξημένου κινδύνου εισέρχεται και ο Δήμος Ρεθύμνου καθώς παρατηρείται αύξηση των ενεργών κρουσμάτων. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο  κ. Χαρδαλιάς στις 25 Ιανουαρίου τα ενεργά κρούσματα ήταν 17 και σήμερα είναι 51. 


Πηγή: efsyn.gr