Δήμαρχος Αγ. Νικολάου: «70 τα ενεργά κρούσματα, 39 στο βρεφονηπιακό σταθμό» - Ειδήσεις Pancreta
Ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στον Δήμο.
Μάριος Διονέλλης / ΕΦΣΥΝ
 
Στα 70 έφτασαν τα ενεργά κρούσματα κορονοϊού που έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα στην περιοχή του Αγίου Νικολάου Λασιθίου, σύμφωνα με τον δήμαρχο, Αντώνη Ζερβό.

Όπως τόνισε ο κ. Ζερβός κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στον Δήμο, από τα 70 ενεργά κρούσματα τα 39 σχετίζονται άμεσα με τον παιδικό σταθμό της Αμμούδας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μετά από επικοινωνία που είχε με τον διευθυντή του Ιολογικού Εργαστηρίου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου Γιώργο Σουρβίνο, τα αποτελέσματα για το ποια και πόσα από αυτά τα κρούσματα φέρουν και τη βρετανική μετάλλαξη θα γίνουν γνωστά την Κυριακή.

«Ωστόσο στον Άγιο Νικόλαο επικρατεί ανησυχία μετά και τη χθεσινή αναφορά του Σωτήρη Τσιόδρα στη Βουλή ότι η μετάλλαξη επικρατεί στο Λασίθι», συμπλήρωσε ο κ. Ζερβός.

Υπενθυμίζεται ότι χθες μιλώντας στη Βουλή ο κ. Τσιόδρας, όχι απλά επιβεβαίωσε πληροφορίες για την ύπαρξη κάποιων κρουσμάτων της μετάλλαξης, όπως είχε μεταδώσει η «Εφ.Συν.» ήδη από τις 31 Ιανουαρίου, αλλά τόνισε πως «η μετάλλαξη του ιού επικρατεί στο Λασίθι, κυρίως σε ασυμπτωματικούς και μεσήλικες, κάτι που είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό». 

Σχετικά με την μετάλλαξη, ο κ. Τσιόδρας επισήμανε πως το  νέο στέλεχος επικρατεί όταν του δίνονται οι συνθήκες για την μετάδοσή του, ενώ ανέφερε πως αν επικρατήσει η μετάλλαξη στη χώρα μας, τότε θα έχουμε πρόβλημα τον Μάρτιο. Διευκρίνισε μάλιστα πως άλλο είναι η μετάλλαξη και άλλο η παραλλαγή του ιού, καθώς «παραλλαγή σημαίνει πολλές μεταλλάξεις μαζί.

Σε σχέση με τα κρούσματα στα παιδιά (σ.σ. πολλά εκ των οποίων καταγράφονται στον Αγιο Νικόλαο) ο κ. Τσιόδρας είπε: «Η επιδημία ακόμη δεν αφορά σε μεγάλο ποσοστό τα παιδιά, καθώς επίσης δεν νοσούν τόσο σοβαρά. Ωστόσο μπορούν ακόμη να μεταδώσουν ή να κολλήσουν τη νόσο στην οικογένειά τους».


Πηγή: efsyn.gr