Κρήτη: Νέα κρούσματα σε σχολεία αναστέλλουν τη λειτουργία τμημάτων - Ειδήσεις Pancreta
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
 
Δύο ακόμα κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν σε μαθητές δημοτικών σχολείων της Κρήτη, οδηγώντας σε αναστολή λειτουργίας τα τμήματα όπου φοιτούσαν τα παιδιά.

Κλειστή για δυο εβδομάδες θα παραμείνει η Α’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Καντάνου, καθώς μια μαθήτρια βρέθηκε θετική στον κορονοϊό. 

Η μαθήτρια είχε έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, όπως και η μητέρα της, η οποία βρέθηκε και αυτή θετική στον ιό. Και οι δυο σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχουν συμπτώματα, και έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον καραντίνα. 

Σημειώνεται ότι την Δευτέρα αναμένεται στην Κάντανο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ προκειμένου να γίνουν τεστ στους μαθητές της τάξης αλλά και στους εκπαιδευτικούς.

Αναστολή λειτουργίας επιβλήθηκε και στο 1ο τμήμα της Δ' τάξης του 8ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων καθώς κι εκεί ένας μαθητής βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο μαθητής φέρεται να κόλλησε από μέλος της οικογενείας του που ήταν θετικό στον ιό.

Στο σχολείο του μαθητή έχουν ακολουθηθεί όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα από τον ΕΟΔΥ, ενώ ήδη έχει γίνει απολύμανση.

Υπενθυμίζεται ότι από την επαναλειτουργία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Κρήτη, πέντε τμήματα σχολείων βρίσκονται ήδη σε αναστολή λειτουργίας λόγω κρουσμάτων κορονοϊού σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.


Πηγή: efsyn.gr