Ξεκίνησε ο εμβολιασμός υγειονομικών σε Ηράκλειο και Χανιά - Ειδήσεις Pancreta
Ξεκίνησε σήμερα από νωρίς το πρωΐ ο εμβολιασμός του υγειονομικού προσωπικού στα νοσοκομεία ΠΑΓΝΗ και Γ.Ν. Χανίων.

Στο ΠΑΓΝΗ, πρώτοι εμβολιάστηκαν οι νοσηλευτές του ενώ η διαδικασία που ξεκίνησε στις 8 το πρωί εξελίσσεται ομαλά.

Σύμφωνα με την Λένα Μπορμπουδάκη, διοικήτρια της 7ης ΔΥΠΕ Κρήτης, η διαδικασία ξεκίνησε κανονικά, τονίζοντας πως δεν υπάρχει θέμα αναβολής για τα υπόλοιπα νοσοκομεία, αλλά θέμα προγραμματισμού και καλύτερης διαχείρισης. «Στα υπόλοιπα της Κρήτης θα ξεκινήσουν στις 8 Ιανουαρίου», συμπλήρωσε η ίδια.

Λένα Μπορμπουδακη διοικητρια ΔΥΠΕ Κρήτης

Από την πλευρά του ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ ανέφερε πως περίπου το 71% του προσωπικού του ΠΑΓΝΗ έχει δηλώσει πρόθεση να εμβολιαστεί.

Γιώργος Χαλκιαδάκης διοικητής ΠΑΓΝΗ

Παράλληλα, εμβολιάστηκαν προϊστάμενοι κλινικών, γιατροί και νοσηλευτές καθώς και μέλη της διοίκησης, προτρέποντας υγειονομικούς και πολίτες να κάνουν το εμβόλιο.

Στέλιος Σταυρουλάκης, προϊστάμενος νοσηλευτής στο ΤΕΠ του ΠΑΓΝΗ

Γεωργία Τασούλη, προϊσταμένη νοσηλεύτρια στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ

Μάνος Μπολίκας, νοσηλευτής επιτήρησης λοιμώξεων

Δημήτρης Γεωργόπουλος Συντονιστής των ΜΕΘ Κρήτης

Νίκος Τζανακης, διευθυντής Πνευμονολογικης Κλινικής ΠΑΓΝΗ

Διαμαντής Κοφτερίδης υπεύθυνος Κλινικής covid ΠΑΓΝΗ

Γιώργος Κοχιαδακης, κοσμήτορας Ιατρικής σχολής

Πριναρη Αγγελική προϊσταμένη νοσηλευτικής υπηρεσίας

Στέλιος Κτενιαδακης αναπληρωτής διοικητής ΠΑΓΝΗ

Κάλη Χατζηνακη, γενική γιατρός στο Κέντρο υγείας Ηρακλείου

Τα εμβόλια έφτασαν στο ΠΑΓΝΗ, χθες Κυριακή, με ευθύνη του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Αιγαίου και Κρήτης με τη συνοδεία αστυνομικής δύναμης. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει, μέσα στην εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί των υγειονομικών στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο του Ηρακλείου, το νοσοκομείο Ρεθύμνου και στο Λασίθι, ενώ σύμφωνα με τη διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, έως τις 20 Ιανουαρίου εκτιμάται ότι θα έχουν εμβολιαστεί όλοι οι εργαζόμενοι σε υγειονομικές μονάδες του νησιού.

Χανιά

Σε τρεις ειδικά διαμορφωμένους χώρους του νοσηλευτικού ιδρύματος πραγματοποιούνται από το πρωΐ οι εμβολιασμοί του υγειονομικού προσωπικού του Νοσοκομείου Χανίων.

Οι πρώτοι που εμβολιάστηκαν στο Νοσοκομείο Χανίων ήταν η λοιμωξιολόγος Ειρήνη Λαγουδάκη, η νοσηλεύτρια Ευφροσύνη Τσουράκη, και η ιατρός Αγγελική Δαμιανάκη.

Το πρωί εμβολιάστηκαν ανάμεσα σε άλλους ο επόπτης των Κινητών Μονάδων Υγείας Χανίων Ειδικού Σκοπού του ΕΟΔΥ, Στέφανος Ντουκάκης, ο γιατρός Γιώργος Γεωργιακάκης, ο πρόεδρος των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Χανίων Βαρδής Γεωργιακάκης κ.α.

H διαδικασία πραγματοποιήθηκε ομαλά και θα εξελιχτεί έως και το απόγευμα. Σήμερα, αναμένεται να γίνουν συνολικά 150 εμβολιασμοί υγειονομικών με προτεραιότητα όσων εργάζονται σε ΜΕΘ και στην μονάδα Covid-19.


Πηγή: efsyn.gr