Δύο νεκροί από γρίπη στην Κρήτη - Ειδήσεις Pancreta

Δυο νεκρούς από τον ιό της γρίπης μετρά μέσα σε λίγες μέρες η Κρήτη ενώ τουλάχιστον ακόμα 8 ασθενείς νοσηλεύονται με ύποπτα συμπτώματα σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο. Ένας άνδρας στο Ηράκλειο και μία γυναίκα στα Χανιά έχασαν τη ζωή τους σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. 

Πριν από μία εβδομάδα εξέπνευσε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου ένας 75χρονος άνδρας που είχε προσβληθεί από τον ιό Η1Ν1, όπως αποκάλυψε σε συνέντευξή του ο ίδιος ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Ανέστης Κιούλπαλης.  

Μιλώντας στο Ράδιο ΚΡΗΤΗ ο κ. Κιούλπαλης ανέφερε πως υπάρχουν ακόμα τρεις ασθενείς που νοσηλεύονται με ύποπτα συμπτώματα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, για τους οποίους όμως δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα  ότι πρόκειται για τον συγκεκριμένο ιό.

Ως "ύποπτα" περιστατικά για τον ιό εξετάζονται ακόμα τρεις εισαγωγές ασθενών  που νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ηρακλείου και ακόμα δύο στο Ρέθυμνο, για τους οποίους αναμένονται τα αποτελέσματα εργαστηριακών εξετάσεων.

Τη Δευτέρα στο Νοσοκομείο Χανίων εξέπνευσε μία γυναίκα, η οποία είχε προσβληθεί από γρίπη. Οι γιατροί εξετάζουν αν και αυτός ο θάνατος οφείλεται στον ιό Η1Ν1 ή αν πρόκειται για απλή γρίπη.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες από το νοσοκομείο Χανίων, για τη συγκεκριμένη ασθενή φαίνεται πως υπήρξε επιβάρυνση της υγείας της από το πρόβλημα παχυσαρκίας το οποίο αντιμετώπιζε. 

Το θέμα της γρίπης και η κατάρτιση σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών ήταν μεταξύ των θεμάτων της προγραμματισμένης σύσκεψης που συγκάλεσε στο Ηράκλειο η διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας με τις διοικήσεις και τους διευθυντές των ιατρικών υπηρεσιών των νοσοκομείων της Κρήτης.


Πηγή: efsyn.gr