Κορονοϊός: Νοσηλεύτριες από την Κρήτη μεταβαίνουν εθελοντικά στη Θεσσαλονίκη - Ειδήσεις Pancreta
EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ (ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟΥ)
 
Στη Θεσσαλονίκη θα μεταβούν σήμερα Τετάρτη 10 νοσηλεύτριες από την Κρήτη οι οποίοι θα προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στο Ιπποκράτιο Νοσοκομείο προκειμένου να ενισχύσουν την προσπάθεια των συναδέλφων τους κατά του κορονοϊού.

Πρόκειται για 10 νοσηλεύτριες από νοσοκομεία της Κρήτης με εξειδίκευση σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Σήμερα (18-11-2020) το βράδυ φτάνουν με πτήση από το Ηράκλειο στη Θεσσαλονίκη και από την Πέμπτη θα αναλάβουν καθήκοντα.

«Η Βασιλική, η Ολυμπία, η Ευαγγελία, η Άρτεμις, η Κατερίνα, η Μαλαματή, η Ευφροσύνη, η Ανθή, η Χρυσούλα και η Πηνελόπη, δήλωσαν εθελοντικά ότι μπαίνουν στην πρώτη γραμμή της μάχης στο πλάι των συναδέλφων τους στη Β. Ελλάδα», ανέφερε σε ανάρτησή του ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

«Υποκλίνομαι και δεσμεύομαι σ' αυτούς, αλλά και σε όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους του ΕΣΥ, που αγωνίζονται ηρωικά σε αυτήν την πρωτοφανή πανδημία, ότι θα τους σταθούμε και θα τους στηρίξουμε έμπρακτα, όπως μας στέκονται και μας στηρίζουν μέρα νύχτα μήνες τώρα», συμπλήρωσε ο υπουργός.

Σημειώνεται ότι στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου θα τις συνοδεύουν η διοικήτρια και ο υποδιοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη και Δημήτρης Αγαπίου.


Πηγή: efsyn.gr