Lockdown: Δεκάδες πρόστιμα στην Κρήτη, έγραψαν γυναίκα που πήγε στο υπόγειό της - Ειδήσεις Pancreta
Πάνω από 130 πρόστιμα βεβαιώθηκαν την Τετάρτη στην Κρήτη από τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ..- Δύο πρόστιμα για πάρτι σε οικίες, ένα πρόστιμο σε ιδιοκτήτη επιχείρησης που ήταν ανοιχτή μετά τα μεσάνυχτα - Επιβλήθηκε πρόστιμα σε γυναίκα στον Άγιο Νικόλαο επειδή πήγε στο υπόγειο του σπιτιού της χωρίς μάσκα.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά τη μη χρήση μάσκας, βεβαιώθηκαν 36 πρόστιμα στο Ηράκλειο, 10 στα Χανιά, 12 στο Λασίθι και 5 στο Ρέθυμνο.

Παράλληλα, για άσκοπες μετακινήσεις επιβλήθηκαν συνολικά στην Κρήτη 74 πρόστιμα καθώς οι πολίτες είτε δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα ή sms, είτε μετακινήθηκαν μετά τα μεσάνυχτα. Από αυτά, 56 επιβλήθηκαν στο Ηράκλειο, 6 στα Χανιά, 7 στο Λασίθι, 4 στο Ρέθυμνο και 1 στον ΒΟΑΚ.

Επίσης, πρόστιμο 3.000 ευρώ επιβλήθηκε σε δύο περιπτώσεις στις οποίες ιδιοκτήτες οικιών πραγματοποιούσαν συγκέντρωση για ονομαστική εορτή (χθες, Τετάρτη, ήταν η γιορτή του Αγίου Μηνά, πολιούχου του Ηρακλείου).

Τέλος, στο Ηράκλειο βεβαιώθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη καταστήματος ο οποίος άνοιξε την επιχείρηση παρά τις απαγορεύσεις.

Μη χρήση μάσκες στο... υπόγειο

Πρόστιμο για έναν παράλογο λόγο επιβλήθηκε σε μία γυναίκα στο χωριό Πρίνα του Δήμου Αγίου Νικολάου καθώς καλείται να πληρώσει 300 ευρώ γιατί πήγε στο υπόγειο το σπιτιού της χωρίς μάσκα.

Σύμφωνα με τον «Ηχώ 99,8», επειδή το σπίτι της δεν έχει εσωτερική σκάλα, η γυναίκα αναγκάζεται να βγει στον δρόμο και να μπει από άλλη είσοδο στο υπόγειο. Αφού λοιπόν έκανε τη δουλειά της στο υπόγειο κατά την επιστροφή στο σπίτι της τη σταμάτησαν αστυνομικοί οι οποίοι περιπολούσαν και της έκαναν παρατήρηση για τη μη χρήση μάσκας.

Η γυναίκα, σύμφωνα με τον «Ηχώ 99,8», δεν κατάφερε να πείσει τους αστυνομικούς ότι δεν θεώρησε χρήσιμο να βάλει μάσκα αφού ήταν στο σπίτι της κι έτσι της επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ.


Πηγή: efsyn.gr