Στο νοσοκομείο τρεις δημοτικοί υπάλληλοι μετά από επίθεση αγνώστων - Δήλωση Δημάρχου Βασ. Λαμπρινού - Ειδήσεις Pancreta
φωτο αρχείου
 
Θύματα ξυλοδαρμού έπεσαν τα ξημερώματα της Δευτέρας τρεις δημοτικοί υπάλληλοι της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου, κατά τη διάρκεια διακομιδής απορριμμάτων.

Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 3 τα ξημερώματα στην περιοχή του Εσταυρωμένου, όταν οι τρεις υπάλληλοι δέχθηκαν αναίτια επίθεση από ομάδα περίπου 15 ατόμων.

Οι δράστες, έριξαν αντικείμενα στο απορριμματοφόρο και στην συνέχεια επιτέθηκαν στους υπαλλήλους με μαγκούρες και με τα χέρια, τραυματίζοντας και τους τρεις, ενώ στην συνέχεια εξαφανίστηκαν.

Οι εργαζόμενοι μεταφέρθηκαν με πολλαπλά τραύματα στο νοσοκομείο, ενώ ο ένας έχει σπασμένη μύτη, χωρίς όμως να κινδυνεύει η ζωή κάποιου.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε η αστυνομία, η οποία διερευνά το περιστατικό και αναζητά τους δράστες.

"Συμπεριφορά νταήδων"

Σε ανακοίνωσή του το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Καθαριότητας και εργατοτεχνιτών Δήμου Ηρακλείου καταδικάζει την επίθεση, τονίζοντας ότι «η παραβατικη  συμπεριφορά  των αγνωστων νταήδων δεν θα μείνει έτσι, ο σύλλογος θα κατάθεση μήνυση κατά αγνωώστων και ευελπιστεί γρήγορα να βρεθούν αυτοί που προκάλεσαν αυτή την αποτρόπαια πράξη».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Δ.Σ του συλλόγου εργαζομένων καθαριότητας& εργατοτεχνιτών Δημου Ηρακλειου καταδικάζει με κατηγορηματικό τρόπο την σωματική και λεκτική βία κατά των 3 εργαζομενων μας.

Εν καιρο covid-19 καραντίνα, απαγόρευση  κυκλοφορίας νυχτερινές ώρες και όλα τα αλλα περιορίστηκα μετρα για υγειονομικούς λογους, φαινεται ότι ορισμένοι  δεν τους πιάνει κανένα μετρο και δρουν ανεξέλεγκτα καθως οι άνανδροι  χτύπησαν τους εργαζομενους κατά την διάρκεια της νυχτερινής αποκομιδής απορριμμάτων στην περιοχη του Τ.Ε.Ι καθώς θεώρησαν ότι εμποδίζουν τον δρόμο στην νυχτερινή τους βολτα? Στις τρεις το πρωί! Μετατρέποντας ένα μεροκάματο σε μεροκάματο του τρόμου αφου οι εργαζόμενοι μεταφερθηκαν στο νοσοκομείο για της πρώτες βοήθειες και της ιατρικές γνωματεύσεις.

Η παραβατικη συμπεριφορά των αγνωστων νταήδων δεν θα μεινει ετσι ο συλλογος θα κατάθεση μήνυση κατά αγνωστων και ευελπιστεί γρήγορα να βρεθούν αυτοί που προκάλεσαν αυτή την αποτρόπαια πράξη, είμαστε κοντά στους εργαζομενους και δεν θα αφήσουμε τίποτα να πέσει κάτω».

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την επίθεση εις βάρος των εργαζομένων στην καθαριότητα

Γνωρίζοντας την επαγγελματική επάρκεια των στελεχών της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. , αναμένω την γρήγορη σύλληψη και παραπομπή στη δικαιοσύνη των άνανδρων δραστών που επιτέθηκαν αναίτια και τραυμάτισαν τρεις εργαζόμενους της καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου, σε ώρα υπηρεσίας.

Στα θύματα της άνανδρης  επίθεσης εκφράζω την αμέριστη συμπαράσταση, τόσον εμού όσο και ολόκληρου του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και την διαβεβαίωση ότι ο Δήμος θα είναι δίπλα τους μέχρι το τέλος της περιπέτειάς τους.

Με αφορμή το θλιβερό αυτό περιστατικό πρέπει να καταστεί απολύτως σαφές προς πάσα κατεύθυνση, ότι τέτοιες συμπεριφορές,  που θυμίζουν άλλες εποχές, δεν είναι και δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές.


Πηγή: pancreta.gr