Πάνω από 100 θετικά κρούσματα στην Κρήτη μέσα σε δύο μέρες - Ειδήσεις Pancreta
Ξεπέρασαν τα 100 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού που ανακοίνωσε για την Κρήτη το τελευταίο 48ωρο ο ΕΟΔΥ.

Συγκεκριμένα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 61 νέα κρούσματα την Παρασκευή σε όλο το νησί. Από αυτά, τα περισσότερα εντοπίστηκαν ξανά στην Π.Ε. Ηρακλείου είναι 38, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστές συρροές. Στους υπόλοιπους νομούς, εντοπίστηκαν: 3 κρούσματα στην Π.Ε. Λασιθίου, 10 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων ενώ σημαντικά αυξημένα ήταν τα κρούσματα στο Ρέθυμνο, καθώς ανακοινώθηκαν 10.

Παράλληλα, το Σάββατο επιβεβαιώθηκαν 42 κρούσματα στο νησί. Συγκεκριμένα: 25 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου, 2 κρούσματα στην Π.Ε. Λασιθίου, 3 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου και 12 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων.

Θετικοί δημοτικοί υπάλληλοι

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσει διαγνωστικά τεστ στους εργαζόμενους στις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Βιάννου, μετά το θετικό κρούσμα που εντοπίστηκε σε δημοτικό υπάλληλο.

Το κεντρικό δημοτικό κατάστημα θα παραμείνει κλειστό την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη ενώ οι υπάλληλοι που εργάζονται στο Κεντρικό Δημοτικό Κατάστημα θα πρέπει να παραμείνουν σε περιορισμό στα σπίτια τους.

Στη σχετική ανακοίνωση της δημοτικής αρχής Βιάννου σημειώνονται τα εξής:

«Σχετικά με την εμφάνιση θετικού κρούσματος  Κορωνοϊου σε υπάλληλο του Δήμου, σας γνωστοποιούμε τα παρακάτω.

Την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου ενημερωθήκαμε ότι ο γιός υπαλλήλου του Δήμου μας, που υπηρετεί στο κεντρικό Δημοτικό Κατάστημα, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.
Αμέσως μετά σύμφωνα με τις ισχύουσες οδηγίες ο υπάλληλος του Δήμου τέθηκε σε κατ΄οίκον  καραντίνα . Την Παρασκευή πραγματοποιήσαμε γενική απολύμανση στο κεντρικό Δημοτικό κατάστημα.Σήμερα  Σάββατο 7 Νοεμβρίου το πρωί, μας ενημέρωσε  ο υπάλληλος μας ότι είναι και ο ίδιος θετικός.
Μετά από συνεχόμενες επαφές κατά την διάρκεια της ημέρας   και τις  αλλεπάλληλες συνεννοήσεις με όλες τις αρμόδιες υγειονομικές  υπηρεσίες, αποφασίσαμε τα εξής:

  • Το κεντρικό Δημοτικό κατάστημα θα παραμείνει κλειστό για την Δευτέρα και Τρίτη  9 και 10 Νοεμβρίου.
  • Οι κοινωνικές δομές του Δήμου και όλες οι υπηρεσίες που εκτελούνται εκτός του Κεντρικού Δημοτικού καταστήματος, συνεχίζουν να λειτουργούν ως έχουν μέχρι σήμερα.
  • Την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί έλεγχός στο προσωπικό των Κοινωνικών Δομών του Δήμου, από κλιμάκιο του ΟΕΔΥ όπως προβλέπεται από την σχετική Νομοθεσία.
  • Οι υπάλληλοι του Κεντρικού Δημοτικού Καταστήματος  πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους , να είναι σε επαγρύπνηση και σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουμε λάβει, με την εμφάνιση συμπτωμάτων, να προστρέξουν για την διενέργεια του σχετικού ελέγχου(τεστ) .

Θα ακολουθήσει και νεώτερη Ανακοίνωση από την Δημοτική Αρχή, σύμφωνα με την πορεία των εξελίξεων».

Κρούσμα κορονοϊού εντοπίστηκε και σε δομή υγείας στο Λασίθι. Πρόκειται για διοικητική υπάλληλος του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Λασιθίου (Παράρτημα ΑμεΑ Λασιθίου), η  οποία βρίσκεται από την Παρασκευή στην Αθήνα όπου και εντοπίστηκε θετική σε τεστ που έκανε εκεί. Η ίδια είναι ασυμπτωματική και παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Θετικοί αυτοδιοικητικοί

Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε αντιδήμαρχος του Δήμου Αγίου Νικολάου. Ο αντιδήμαρχος δεν είχε συμπτώματα εκτός από ελαφρύ πυρετό και υποβλήθηκε σε γρήγορο τεστ (rapid) τα οποία βγήκαν θετικά και αμέσως μετά υποβλήθηκε σε κανονικό τεστ τα αποτελέσματα του οποίου θα βγουν τις επόμενες ώρες. Ο αντιδήμαρχος μπήκε σε καραντίνα ενώ έχουν ήδη ενημερωθεί όσοι είχαν έρθει σε επαφή μαζί του ώστε να κάνουν και αυτοί τεστ.

Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε κι ένα στέλεχος στην Αρχή Διαχείρισης της Περιφέρειας Κρήτης. Ο άνδρας βρέθηκε θετικός στο νέο ιό και βρίσκεται σε κατ οίκον περιορισμό με ήπια συμπτώματα. Στους χώρους της υπηρεσίας θα γίνει απολύμανση ενώ ήδη συνάδερφοί του έχουν υποβληθεί σε τεστ μοριακού ελέγχου και έως τώρα είναι όλα αρνητικά εκτός από ένα που είναι οριακό.

Τέλος, σύμφωνα με τα «Χανιώτικα Νέα», κρούσμα κορονοϊού επιβεβαιώθηκε και σε υπάλληλο της υπηρεσίας δόμησης του Δήμου Χανίων.


Πηγή: efsyn.gr