Όπως και στο προηγούμενο lockdown: Πλήρης έλλειψη ενημέρωσης για την ελαιοσυγκομιδή - Ειδήσεις Pancreta

Στο ίδιο έργο θεατές οι πολίτες της επαρχίας για μια ακόμα φορά και στο δεύτερο lockdown - Καμία διευκρίνιση από Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας και Κυβέρνηση

Η μόνη διαφορά με το προηγούμενο lockdown είναι ότι αυτή τη φορά υπήρξε διαβεβαίωση από τον πρωθυπουργό ότι για ειδικές περιπτώσεις όπως για αυτή των ανθρώπων που πρέπει να μετακινηθούν για συγκομιδή της ελιάς θα υπάρξει ειδική μέριμνα και υπήρξε και ανακοίνωση από τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτη Σταμπουλίδη ότι επιτρέπονται όλες οι δραστηριότητες του πρωτογενούς τομέα και οι μετακινήσεις όσων απαιτούνται για να ολοκληρώσουν τη συγκομιδή ελαίων και άλλων αγροτικών προϊόντων.

Πέραν αυτών των γενικόλογων ουδέν.

Επιτρέπονται, αλλά κανείς δε διευκρίνισε με ποιο τρόπο και ποιο έγγραφο όχι τόσο για τους εργάτες που θα διαθέτουν βεβαίωση εργασίας από τους εργοδότες όσο από τους ίδιους τους πολίτες που δεν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και θέλουν οι ιδιοι να μαζέψουν τις ελιές της περιουσίας τους.

Γι αυτές λοιπόν τις περιπτώσεις που ειδικά στην Κρήτη αποτελούν και την πλειοψηφία, έχουν διάσπαρτα αναφερθεί τα εξής:

1) Ο μεν κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε στον ΣΚΑΙ 100,3 ότι μπορούν να πηγαίνουν για ελαιοσυγκομιδή κρατώντας το Ε9 τους (!!!!!!).

2) Από την άλλη ο δημοσιογράφος ανέφερε ότι ο Γ.Γ. Εμπορίου και Προστασίας του Πολίτη δηλώνει πως μπορεί να πάει κάποιος στις ελιές του με ένα απλό χειρόγραφο χαρτί στο οποίο θα αναγράφει ο πολίτης για ποιο λόγο μετακινείται.

3) Όμως, ο δε Νίκος Χαρδαλιάς, είπε στον ίδιο δημοσιογράφο ότι ο πολίτης που θέλει να πάει να μαζέψει τις ελιές του, πρέπει να έχει μαζί του το χαρτί ΟΣΔΕ (πρόκειται για ένα πακετάκι με χαρτιά που χρειάζεται διαδικασία για τους παραγωγούς να το κατεβάσουν ηλεκτρονικά γιατί απαιτούνται κωδικοί και αν δεν το έχουν ήδη στην κατοχή τους πρέπει να απευθυνθούν στις ενώσεις τους και να το παραλάβουν από εκεί, κάτι που δεν μπορεί να γίνει λόγω lockdown, είτε να απευθυνθούν στα ΚΥΔ). 

Τρεις διαφορετικές απαντήσεις για ένα θέμα!

Όταν το ίδιο μπάχαλο είχε συμβεί ξανά και στο προηγούμενο lockdown, δε δικαιολογείται από την κυβέρνηση να μην έχει απάντηση σαφή για τα μέτρα που επιβάλλει και ειδικά όταν αυτά αφορουν ένα μεγάλο κομμάτι της επαρχίας.

Παρεμπιπτόντως στα γραφεία τύπου αλλά και γραμματείας της Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, πρέπει να έχουν κηρύξει από σήμερα "lockdon" αφού δεν σηκώνει κανείς τα τηλέφωνα (όλες τις γραμμές), παρά τις αλλεπάλληλες κλήσεις που κάναμε για να ζητήσουμε μια σαφή απάντηση.


Πηγή: flashnews.gr