Παραμένουν η κακοκαιρία και τα προβλήματα στην Κρήτη - Ειδήσεις Pancreta
Παραμένει στο επίκεντρο της κακοκαιρίας η Κρήτη που για δεύτερη νύχτα αντιμετωπίζει δυνατές βροχές και με μεγάλη διάρκεια σχεδόν σε όλη την έκταση του νησιού.

Αν και μικρότερα σε σχέση με το προηγούμενο 24ωρο, εντούτοις προβλήματα παρουσιάζονται κυρίως στο Ηράκλειο αλλά και στο Ρέθυμνο και τα Χανιά λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων.

Στο Ηράκλειο αρκετοί δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια ενώ όλο το βράδυ τα συνεργεία της πυροσβεστικής και της πολιτικής προστασίας έδιναν μάχη για την άντληση υδάτων από σπίτια και καταστήματα κυρίως στις περιοχές του Κατσαμπά και της Νέας Αλικαρνασσού. Προβλήματα σημειώθηκαν και στις κτιριακές εγκαταστάσεις του αεροδρομίου Νίκος Καζαντζάκης στη Νέα Αλικαρνασσό καθώς σε αρκετά σημεία υπήρξε εισροή υδάτων εντός του αεροσταθμού.

 

μετεοκρήτες

Μεγαλύτερο ήταν το πρόβλημα στην περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού, όπου δρόμοι πλημμύρισαν, με το νερό να εισέρχεται σε ισόγεια και υπόγεια. Μάλιστα, σε δύο περιπτώσεις εγκλωβισμού ανθρώπων σε οχήματα χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής.

 

μετεοκρήτες

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης, σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr έως τις 08:45 το πρωί, εντοπίζονται στην Κρήτη, ιδιαίτερα στη Σητεία (51 χιλιοστά), στο Σταλό Χανίων (44) και στον Αλικιανό Χανίων (42).

Πολλά ωστόσο είναι και τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση. Αρκετές περιοχές έμειναν χωρίς ρεύμα με τα συνεργεία να βρίσκονται επί ποδός για την αποκατάσταση των βλαβών που στις περισσότερες περιπτώσεις οφείλονταν σε πτώσεις κεραυνών.

Παράλληλα, κατολισθήσεις σημειώθηκαν σε πολλά σημεία του νησιού, όπως στα Λινοπεράματα στο Ηράκλειο, στο Φόδελε, αλλά και στα Χανιά, στο ύψος του Ταυρωνίτη.

Παρόμοια κατάσταση και στο Ρέθυμνο όπου επίσης υπήρξαν πολλές κλήσεις στην πυροσβεστική για άντληση υδάτων. Συνεργεία της ΔΕΥΑΡ βρίσκονταν επίσης επί ποδός για να αποσυμφορήσουν τα φρεάτια ενώ παράλληλα υπήρξε και υπερχείλιση αγωγών από την πίεση που έχει δεχτεί όλο το δίκτυο από τα όμβρια ύδατα.

Χανιά: Μικρής έκτασης προβλήματα

Μικρής έκτασης προβλήματα προκάλεσε στην περιοχή των Χανίων το κύμα κακοκαιρίας που για δεύτερη ημέρα πλήττει την Περιφερειακή Ενότητα με κύριο χαρακτηριστικό τις ισχυρές κατά τόπους βροχοπτώσεις.

Σε πολλά σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου αναφέρθηκαν καταπτώσεις χωμάτων και πετρών στο οδόστρωμα.

Στα σημεία αυτά βρίσκονται συνεργεία προκειμένου να καθαριστεί το οδόστρωμα, ωστόσο οι αρχές καλούν τους οδηγούς να μην αναπτύσσουν ταχύτητα και να είναι προσεκτικοί.

Η κακοκαιρία προκάλεσε μεμονωμένα προβλήματα και στην ηλεκτροδότηση σε διάφορες περιοχές της πόλης και της ενδοχώρας της Περιφερειακής Ενότητας.

Επί ποδός βρίσκεται το σύνολο του μηχανισμού των υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας.

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν διατήρηση των φαινομένων και για σήμερα Τετάρτη και σταδιακή εξασθένιση από αύριο το απόγευμα ενώ είναι σε ισχύ η σύσταση της πολιτικής προστασίας για περιορισμό των μετακινήσεων ιδιαίτερα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr