Υπό "πολιορκία" χιλιάδων τρακτέρ το Ηράκλειο - Ειδήσεις Pancreta

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται από νωρίς το πρωί η πόλη του Ηρακλείου αλλά και οι υπόλοιπες πόλεις του νησιού με τους αγρότες να συναντούν τους εκπροσώπους του κινήματος της ... γραβάτας αλλά και τους εργαζόμενους όλων των κλάδων και των τάξεων στους δρόμους της διαμαρτυρίας ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Περισσότερα από 2000 αγροτικά αυτοκίνητα και 200 τρακτερ έφτασαν από την πλευρά των Αρχανών του Αρκαλοχωρίου και της Βιάννου. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ενώ τα πρώτα αυτοκίνητα είχαν μπει στην πόλη τα τελευταία βρίσκονταν ακόμα στις Αρχάνες. Χιλιάδες αυτοκίνητα ξεκίνησαν από τη Μεσαρά και μπήκαν στην πόλη.

Οι κεντρικοί δρόμοι φράκαραν.

Συμβολικό χαρακτήρα είχε το φέρετρο που οι αγρότες κατέβασαν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, περνώντας μήνυμα για αφανισμό του κλάδου τους με το νέο ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Πρόκειται ίσως για τη μεγαλύτερη αγροτική κινητοποίηση των τελευταίων χρόνων που παραπέμπει στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις της δεκαετίας του 80 με τις εκτιμήσεις να αναφέρουν ότι θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Παράλληλα στο κέντρο του Ηρακλείου τα πάντα έχουν νεκρώσει, δημόσιες υπηρεσίες και εμπορικά καταστήματα έχουν κατεβάσει ρολά ενώ εργαζόμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί και έμποροι συγκεντρώθηκαν έξω από το Εργατικό Κέντρο απ όπου πραγματοποιήθηκε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με κατάληξη την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Με έντονη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε και η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Ελευθερίας ενώ έξω από τα δικαστήρια είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς δικαστικοί υπάλληλοι αλλά και δικηγόροι αναρτώντας πανό κατά του ασφαλιστικού. Μέλη του ΠΑΜΕ προχώρησαν στην κατάληψη του δημαρχείου Ηρακλείου αναρτώντας πανό με συνθήματα κατά της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης.

Πηγή: Cretalive


Πηγή: nooz.gr