Κρήτη: 24ωρα Κέντρα Υγείας για τον Covid-19 - Ειδήσεις Pancreta
Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε την επέκταση της λειτουργίας των Κέντρων Υγείας, ώστε να διαχειρίζονται περιστατικά πολιτών με συμπτώματα κορονοϊού.

Σύμφωνα με την σχετική απόφαση, στην Κρήτη αυτά τα Κέντρα θα είναι 14 και θα μπορούν να διαχειρίζονται περιστατικά πολιτών με συμπτώματα κορονοϊού.

Στόχος του Υπουργείου είναι οι ασθενείς με ύποπτα συμπτώματα κορονοϊού να απευθύνονται πρώτα στα Κ.Υ. πριν πάνε στα νοσοκομεία προκειμένου να αποσυμφορηθεί το ΕΣΥ και ειδικά τα νοσοκομεία στα οποία σπεύδουν οι πάσχοντες με τα πρώτα συμπτώματα.

Πίνακας με τα Κέντρα Υγείας που αφορούν την Κρήτη:

Τα συγκεκριμένα Κέντρα Υγείας θα λειτουργούν σε 24ωρη βάση, είτε σε δύο βάρδιες, δηλαδή από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ. 

«Επεκτείνουμε περαιτέρω τη λειτουργία των Κέντρων Υγείας σε όλη τη χώρα, έτσι ώστε να μπορούν να χειριστούν και περιστατικά περιπατητικών ασθενών με συμπτωματολογία Covid. Αυτό είναι σημαντικό γιατί καταλαβαίνετε ότι θα στηρίξει και θα δώσει ανάσες και στα Νοσοκομεία μας, κυρίως τα Νοσοκομεία αναφοράς που έχουν πάρει το μεγαλύτερο βάρος της προσπάθειας μέχρι τώρα, σε ό,τι έχει να κάνει με τον κορονοϊό», αναφέρει ο υπουργός Υγείας.


Πηγή: pancreta.gr