Στο Επισκοπικό Δικαστήριο ο κληρικός που έκανε κήρυγμα κατά της μάσκας - Ειδήσεις Pancreta

Ενώπιον του Επισκοπικού Δικαστηρίου της Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου καλείται να απολογηθεί εντός 5 ημερών ο κληρικός του Ρεθύμνου που έγινε ευρύτερα γνωστός για τα κηρύγματα του κατά της χρήσης μάσκας και για την καταδίκη του γι αυτό από την Ποινική Δικαιοσύνη.
Χθες,τον επισκέφθηκαν στο σπίτι του εκπρόσωποι της Μητρόπολης για να του επιδώσουν έγγραφο με το οποίο καλείται να εμφανιστεί ενώπιον του Επισκοπικού Δικαστηρίου και να απολογηθεί όχι για τα κηρύγματα κατά της μάσκας καθώς όπως προαναφέραμε λογοδότησε γι αυτό στην Ποινική Πολιτική Δικαιοσύνη αλλά για την ανάρμοστη για εκπρόσωπο της εκκλησίας συμπεριφορά που έχει επιδείξει για μεγάλο διάστημα τώρα, και για την οποία προβλέπεται εκκλησιαστική ποινή μέχρι και αυτήν της απολύσεως του.
Ο κληρικός μόλις αντιλήφθηκε τον λόγο της επίσκεψης των εκπροσώπων της Μητρόπολης,κλειδώθηκε μέσα στο σπίτι του αρνούμενος να παραλάβει το έγγραφο.
Έτσι του επιδόθηκε το έγγραφο με Δικαστικό Εμπιμελητή και του δίνεται διορία 5 ημερών να εμφανιστεί ενώπιον του Επισκοπικού Δικαστηρίου.
Ο λόγος που καλείται να απολογηθεί είναι επειδή αφ’ενός για μεγάλο διάστημα τώρα έκανε δημόσιες συκοφαντικές αναφορές εις βάρος του Μητροπολίτη κ.Ευγένιου αλλά και άλλων ιεραρχών της Κρήτης ενώ παράλληλα δεν μνημόνευε, ως όφειλε, κατά την θεία λειτουργία τον Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.
Για παρόμοια συμπεριφορά κατά το παρελθόν,ο κ.Ευγένιος τον είχε συγχωρήσει.


Πηγή: rethnea.gr