Κρήτη: Νέες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Υγεία - Ειδήσεις Pancreta

Από παλαιότερη κινητοποίηση των εργαζομένων στην Υγεία, στην 7η ΥΠΕ Κρήτης.

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης στο Ηράκλειο θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ και του Νοσοκομείου Χανίων.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου στη 1 το μεσημέρι προκειμένου να διεκδικήσουν τα δικαιώματα των εργαζομένων στα σημαντικά προβλήματα όπως της έλλειψης προσωπικού, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας αλλά και τα ελλειπή μέσα ατομικής προστασίας.

«Ο πρωθυπουργός δεν είπε τίποτα για τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις στη Δημόσια Υγεία, όπου το ποσοστό των συμβασιούχων όλων των κλάδων ξεπερνάει το 20%. Δεν είπε για το τεστ που πρέπει να γίνεται ΔΩΡΕΑΝ και ΜΑΖΙΚΑ σε υγειονομικούς, σε φαντάρους, σε εργαζόμενους, σε δομές προσφύγων, σε γηροκομεία, σε εκπαιδευτικούς κ.λ.π.», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ:

«Τι είπε και ΤΙ ΔΕΝ είπε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ για την Υγεία

Διακήρυξε ότι θα προσλάβει 4.000 μόνιμους νοσηλευτές. Μα ήδη έχουν γίνει περίπου 4.700 προσλήψεις επικουρικών κυρίως νοσηλευτών. Γιατί δεν τους μονιμοποιεί με fast track διαδικασίες, όπως έκανε με τόσα αντιλαϊκά μέτρα που πέρασαν τάχιστα με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου;

Δεν είπε τίποτα για τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις στη Δημόσια Υγεία, όπου το ποσοστό των συμβασιούχων όλων των κλάδων ξεπερνάει το 20%. Αυτοί δεν θα μονιμοποιηθούν; Σύμφωνα με τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πιστά εφάρμοσε και ο ΣΥΡΙΖΑ και τώρα με πρόσχημα την πανδημία, επιτείνεται, τα Νοσοκομεία θα χρηματοδοτούνται ελάχιστα από τον Κρατικό Προϋπολογισμό. Πρέπει να εξασφαλίζουν ΙΔΙΑ ΕΣΟΔΑ για προσλήψεις συμβασιούχων, για εξοπλισμό και άλλες ανάγκες.

Είπε ότι θα είναι από τους πρώτους που θα κάνει το εμβόλιο για τον κορονοϊό (ποιας εταιρίας άραγε;), δεν είπε όμως στοιχειώδεις προϋποθέσεις ασφάλειας και αποτελεσματικότητας. Πώς προκαταλαμβάνει γνώμες επιστημόνων; Δεν είπε για το τεστ που πρέπει να γίνεται ΔΩΡΕΑΝ και ΜΑΖΙΚΑ σε υγειονομικούς, σε φαντάρους, σε εργαζόμενους, σε δομές προσφύγων, σε γηροκομεία, σε εκπαιδευτικούς κ.λ.π.

Αντίθετα, με την πολιτική της κυβέρνησης θησαυρίζουν αλυσίδες διαγνωστικών κέντρων. Φυσικά δεν είπε τίποτα για ΕΠΙΤΑΞΗ ιδιωτικών δομών υγείας.

Αναφέρθηκε η κυβέρνηση για την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας; Πόσες προσλήψεις θα γίνουν μόνιμου προσωπικού; ΚΑΜΙΑ.

Με τι τρόπο θα ενισχυθεί ο εξοπλισμός τους; Άντε με καμία δωρεά όπου ο… «δωρητής» έχει προεισπράξει πολλαπλάσια κυρίως από φοροελαφρύνσεις του μεγάλου κεφαλαίου.

Μίλησε για μεγαλεπήβολα σχέδια του κυκλοφοριακού της Θεσσαλονίκης (εναέρια οδός, μετρό), Δεν είπε τίποτε για τη «σαρδελοποίηση» των επιβατών σήμερα, που είναι μία από τις κυριότερες εστίες διασποράς του ιού.

Δίνει εντολές η κυβέρνηση στα Δημόσια Νοσοκομεία να διαθέτουν κλίνες covid, χωρίς να υπάρχουν εφεδρείες, όταν τμήμα του προσωπικού μπαίνει σε καραντίνα, αδρανοποιεί τα μισά χειρουργικά τραπέζια και στέλνει κατευθείαν τους ασθενείς στους επιχειρηματίες υγείας.

Αυτά ΔΕΝ ΕΙΠΕ η κυβέρνηση στη ΔΕΘ μέσω της συνέντευξης του πρωθυπουργού.

Πολλά ΔΕΝ ΕΙΠΕ για τις ανάγκες του λαού στην υγεία.

Έχουμε όμως ΕΜΕΙΣ, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα να ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ!

  • Για τα Νοσοκομεία προσλήψεις μαζικές.
  • Για τα μαζικά ΔΩΡΕΑΝ τεστ.
  • Για αίθουσες διδασκαλίας.
  • Για τους στρατευμένους.
  • Για τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
  • Για τις ευάλωτες ομάδες.
  • Για τον προϋπολογισμό.

Για όλα τα παραπάνω και για πολλά άλλα οι εργαζόμενοι θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις με σταθμό την ΤΕΤΑΡΤΗ 23/9 στις 1 το μεσημέρι στα γραφεία της 7 ΥΠΕ».


Πηγή: efsyn.gr