Κλείνει το δημοτικό σχολείο στο Ηράκλειο όπου βρέθηκε θετική δασκάλα - Ειδήσεις Pancreta
φωτο αρχείου
 
Στην αναστολή λειτουργίας του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βουτών προχώρησε η Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηρακλείου, με αφορμή το κρούσμα κορονοϊού που επιβεβαιώθηκε σε δασκάλα του σχολείου.

Συγκεκριμένα, από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας εκδόθηκε σχετική εισήγηση με την οποία συστήνεται στο προσωπικό του Σχολείου, για καθαρά προληπτικούς λόγους, να απέχει από την εργασία του στο σχολείο.

Έτσι, o διευθυντής Εκπαίδευσης Ηρακλείου εξέδωσε απόφαση σύμφωνα με την οποία το σχολείο θα παραμείνει κλειστό μέχρι και τις 27 Σεπτεμβρίου, λόγω της απουσίας του προσωπικού του.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βουτών εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή, καθώς πριν από λίγες μέρες είχε ζητήσει, μέσω επιστολής, να ανασταλεί η λειτουργία του σχολείου για το απαραίτητο χρονικό διάστημα, προκειμένου να εξεταστεί όλο το προσωπικό που ήρθε σε επαφή με το θετικό κρούσμα.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων με αφορμή την αναστολή λειτουργίας του σχολείου:

«Έστω και με καθυστέρηση μιας ημέρας, το αίτημά μας για αναστολή της λειτουργίας του 2ου Δημοτικού σχολείου Βουτών, εξαιτίας του επιβεβαιωμένου κρούσματος κορονοϊου, έγινε δεκτό, καθώς κρίθηκε αναγκαία η ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ αποχή του εκπαιδευτικού προσωπικού του σχολείου, μετά από εισήγηση της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης, σε συνεννόηση με τη Δ/νση Α' θμιας Εκπαίδευσης και το Υπουργείο Παιδείας. 

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι τα όχι και τόσο γρήγορα αντανακλαστικά της Πολιτείας, δεν θα έχουν καμία επίπτωση στην υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών, τις επόμενες μέρες.

Σε κάθε περίπτωση, ο Σύλλογός μας αισθάνεται δικαιωμένος που με τις ενέργειές του μέσα σε ένα 24ωρο, μπόρεσε να κινητοποιήσει τόσους φορείς.

Το αίτημά μας για διενέργεια μαζικού τεστ σε όλο το προσωπικό εξακολουθεί να ισχύει και θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας μέχρι να ικανοποιηθεί, προκειμένου να επιστρέψουν όλοι με ασφάλεια στο σχολείο.

Ευχόμαστε ότι θα πάνε όλα καλά, λυπούμαστε για την αναστάτωση που θα επιφέρει η αναστολή της λειτουργίας στην καθημερινότητα πολλών οικογενειών, αλλά προέχει η διασφάλιση της υγείας όλων μας, μαθητών και εκπαιδευτικών».

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr