Στα 350 τα κρούσματα κορονοϊού στην Κρήτη - Ειδήσεις Pancreta
Photo 178122883 © Siam Pukkato | Dreamstime.com
 
Θετική στον covid-19 μια εκπαιδευτικός στο Ρέθυμνο - Θετικός στον κορονοϊό ασθενής που νοσηλεύεται στην Καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου Χανίων - Στα 350 έφτασαν τα κρούσματα στο νησί.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, το τελευταίο 48ωρο επιβεβαιώθηκαν στην Κρήτη 16 νέα κρούσματα του covid-19. Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν 11 κρούσματα στο Ηράκλειο (εκ των οποίων 1 συνδέεται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας), τέσσερα στα Χανιά και ένα στο Ρέθυμνο.

Όπως δείχνει και ο χάρτης της γεωγραφικής κατανομής των κρουσμάτων, τα κρούσματα του κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας στην Κρήτη έφτασαν τα 350.

Στο μεταξύ, θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε ασθενής που νοσηλεύεται τις τελευταίας ημέρες στην Καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου Χανίων. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία των τεστ στο προσωπικό που ήλθε σε επαφή με τον συγκεκριμένο ασθενή τις προηγούμενες πέντε ημέρες ενώ η κλινική προς το παρόν λειτουργεί κανονικά.

 

Επίσης, θετική στον ιό βρέθηκε και μία εκπαιδευτικός στο Ρέθυμνο η οποία προσφάτως είχε συμμετάσχει σε συνεδρίαση διδασκόντων σχολικής μονάδας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η εκπαιδευτικός βρίσκεται σε κατ' οίκον καραντίνα ενώ σε κατ' οίκον περιορισμό βρίσκονται ακόμα δύο συνάδελφοί της οι οποίοι είχαν έρθει σε επαφή μαζί της. Το σχολείο στο οποίο εντοπίστηκε το κρούσμα απολυμάνθηκε μέσα στο Σαββατοκύριακο και θα επαναλειτουργήσει κανονικά από τη Δευτέρα.

Παράλληλα, το πρώτο περιστατικό νοσηλείας ασθενούς με κορονοϊό σημειώθηκε στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας. Πρόκειται για ένα αλλοδαπό αλβανικής καταγωγής που πριν από 10 ημέρες επέστρεψε από ταξίδι στην πατρίδα του.

Η κατάσταση της υγείας του δεν κρίνεται επικίνδυνη, ωστόσο λόγω πόνων στο στήθος νοσηλεύεται στην ειδικά διαμορφωμένη κλινική Covid-19 του Νοσοκομείου.

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr