Κρήτη: 13 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - Ειδήσεις Pancreta
Photo 180009613 © Innaastakhova | Dreamstime.com
 
Δεκατρία νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν στην Κρήτη.

Σύμφωνα με την ημερήσια ενημέρωση, στην Κρήτη, εντοπίστηκαν 13 νέα κρούσματα, εκ των οποίων εννέα στο Ηράκλειο (εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή, ενώ 1 αναφέρει επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα), τρία στα Χανιά και ένα στο Ρέθυμνο.

Τα συνολικά κρούσματα του covid-19 στο νησί έχουν φτάσει πλέον τα 298.

Θετική εργαζόμενη στο Νοσ. Χανίων

Θετική στον κορονοϊό βρέθηκε εργαζόμενη στο Νοσοκομείο Χανίων, η οποία υποβλήθηκε στο διαγνωστικό τεστ επιστρέφοντας από την καλοκαιρινή της άδεια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η εργαζόμενη τέθηκε σε κατ' οίκον περιορισμό, ενώ παρουσιάζει ήπια συμπτώματα.

Επτά άτομα στο ΠΑΓΝΗ

Στο μεταξύ, επτά άτομα με κορονοϊό νοσηλεύονται στο ΠΑΓΝΗ. Συγκεκριμένα, έξι άτομα, δύο γυναίκες και τέσσερις άνδρας, νοσηλεύονται στην ειδική κλινική για τον κορονοϊό ενώ ένας 60χρονος από το Ρέθυμνο ο οποίος βρέθηκε θετικός στον ιό, νοσηλεύεται στην ΜΕΘ του νοσοκομείου. Σημειώνεται ότι κανενός η υγεία δεν βρίσκεται προς στιγμήν σε κακή κατάσταση.

Επίσης, ένας 67χρονος άνδρας νοσηλεύεται στην ειδική κλινική για τον κορονοϊό στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Αρνητικά τα τεστ σε ΔΕΥΑΧ και φρεγάτα

Παράλληλα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΥΑ Χανίων, όλα τα δείγματα εργαζομένων που ελέγχθησαν είναι αρνητικά στον ιό, οπότε και η επιχείρηση θα ξεκινήσει να λειτουργεί κανονικά. Σημειώνεται ότι στην ΔΕΥΑΧ είχε βρεθεί θετικός ένας υπάλληλος.

Τέλος, αρνητικά ήταν όλα τα τεστ που διενεργήθηκαν στο πλήρωμα της φρεγάτας του Πολεμικού Ναυτικού η οποία βρίσκεται στη Σούδα και πριν από δύο ημέρες είχε εντοπιστεί θετικό κρούσμα.

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr